Hasan Özen
Hasan Özen
20 Mart 2020 Cuma 12:50
Cuma Namazı ve Kandillerde Camiler Kapalı Olacak!

KAMUOYUNA DUYURU

İnsanın can güvenliğini sağlamak İslam'ın ana gayelerinden biridir. Nitekim, "Def‘-i mefâsid, celb-i menâfi‘den evlâdır / Zararı önlemek, fayda sağlamaktan daha önemlidir"  şeklindeki genel kural, İslam hukukunun temel ilkelerindendir. Devletimizin yeni tip koronavirüsle mücadele amacıyla almış olduğu tedbirler kapsamında Başkanlığımız tarafından din hizmetlerinin icrası ile ilgili cc gönderilen yazılar ile bir dizi tedbir alındığı bilinmektedir.  Vatandaşlarımızın sağlığını korumayı, bilhassa yaşlılarımızın can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanması insani ve vicdani bir sorumluluktur. Ancak niyeti ne olursa olsun farklı görüşe sahip bazı kişilerin, vatandaşlarımızın dini hassasiyetlerini istismar ettiği ve camilerimizde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilediği tespit edilmiştir.

Bu minvalde ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla CUMA GÜNÜ ve KANDİL GECESİ camilerimiz (kamu kurum ve kuruluşları, Kur'an Kursları ve yurtlarda bulunan mescidler de dâhil olmak üzere)  KAPALI TUTULACAKTIR.
Halkımızın, daha önce de duyurusu yapılan “Salgın hastalık riski sona erinceye kadar camilerimizde cemaatle vakit namazları ve Cuma namazları kılınmayacaktır. Lütfen namazlarınızı evlerinizde kılınız” ilanı çerçevesinde Cuma günü Cuma namazı yerine Öğle namazını evlerinde kılmaları gerekmektedir.
Devlet sorumlularımızın ilan ettikleri tedbirlere harfiyyen uymamız önem arz etmektedir. Bu zor dönemde Devlet Yöneticilerimize, Milletimize, Sağlık Çalışanlarımıza Rabbimizden muvaffakiyetler diliyoruz.
Rabbim Milletimizi, Ümmet-i Muhammedi ve bütün insanlığı muhafaza buyursun.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."denildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol