06 Nisan 2017 Perşembe 22:12
Elektronik Ehliyet Sınavına Kimler Girebilir?

e-karaman.com  -  Elektronik ehliyet sınavına kimler girebilir? Türkiye’de henüz yaygınlaşmamış olan elektronik ehliyet sınavı Türkiye’nin bazı illerinde yapılmaktadır. Elektronik ehliyet sınavına girecek olan kişiler sınava bu illerde ders gördükleri ehliyet kursunda gireceklerdir. Elektronik ehliyet sınavına girecek olan kişilerde birtakım kriterler aranmaktadır.

 1.Yaş kriteri

 Elektronik ehliyet sınavına girmek için yaş şartı, her sürücü belgesi için farklıdır. B sınıfı ehliyet sınıfı için yani otomobil ehliyeti için 2017 yaş sınırı 18’dir. M, A1 ve B1 sınıfları için yaş sınırı 16’dır. A ehliyeti için 20 yaş, gücü 15 kilovattan yüksek olan üçtekerli motosiklet ehliyeti için 21 yaş sınırı vardır. C, CE, D1 ve D1E için 21, D ve DE sınıfı ehliyet için yaş sınırı 24’tür.

 2.Deneyim kriteri

 Her ehliyet sınıfı için deneyim şartı farklıdır. Bazı ehliyet sınıflarında deneyim aranmaz. BE ehliyet sınıfına sahip olmak isteyen adayların B sınıfına sahip olmaları gerekmektedir.

 3.Öğrenim kriteri

 Ehliyet sınavına girmek için adayların en az ilkokulu bitirmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenim belgenizi sürücü kursuna vermeniz gerekir.

 4.Adli sicil kaydı kriteri

 Bazı ağır suçlar işleyen kişilerin ehliyet alması yasaklanmıştır. Bunlar Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun 4. Maddesinin 7. Fıkrasındaki suçları işleyenler ve başkalarıdır.

 5.Sağlık kriteri

 Sürücülük belgesi almak isteyen adayların sürücülük kursuna başlarken sağlık raporu getirmeleri zorunludur. Sınavı kazanan adaylar ehliyetlerini almak içinde sağlık raporu götürmekte zorunludurlar.

 6.Sınav Şartı

 Adaylar iki sınava girmek zorundadır. Bu sınavlardan ilki yazılı sınavdır. Yazılı sınavı geçen adaylar direksiyon sınavına girmelidir. Bütün ehliyet sınıfları için bu söz konusu değildir. Bazı ehliyet sınıfları teorik sınava girmek için zorunlu değillerdir. Deneyim şartı istenen sürücü belgesi sınıflarında, önceden teorik sınava girildiği için teorik sınav bölümüne girilmesi istenmez.

Son Güncelleme: 06.04.2017 22:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol