Hasan Özen
Hasan Özen
18 Mayıs 2020 Pazartesi 16:34
KAĞNICI'DAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

19 Mayıs 1919 günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ ün yaydığı inanç ve kararlılıkla başlayan Milli Mücadelenin, insanlarımızın el ele vererek kuracağı aydınlık geleceğin başlangıcının tarih sayfalarına yazıldığı gündür, yıllarca süren savaşlardan yorgun düşmüş, yurdu parça parça işgal edilmiş, umutları söndürülmüş bir ulusu yeniden ayağa kaldırma mücadelesinin başlangıcıdır, 
Milletimizin tarih sayfası önünde yeniden şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919’dur. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da yakılan meşalenin tüm Anadolu’yu aydınlatmasıyla destansı bir bağımsızlık mücadelesi başlamıştır. Bu tarih tüm dünya milletlerine şunu bir kez daha göstermiştir ki; Türk Milleti bağımlı yaşamaktansa ölmeyi tercih etmektedir. Kurtuluş Savaşı bu şanlı mücadelenin adı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ise bu mücadeleyi yaşatan necip milletin kalbi olmuştur. Samsun’da tutuşturulan ateş, TBMM’nin açılmasıyla daha da alevlenmiştir. Bugünkü mevcudiyetimizi ve bağımsızlığımızı şüphesiz ki o günlere borçluyuz.
Samsun'a çıkarken Mustafa Kemal Atatürk'ün tek güvencesi, işgale karşı kararlılıkla mücadele edecek ve işgalcilere boyun eğmeyecek aziz Türk halkıydı. Bu nedenle ırk, din, dil, mezhep, cinsiyet farkı gözetmeden yediden yetmişe herkesi el ele, kol kola, kardeşçe kucaklaştırdı. Halkın gücüne inanarak bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Cumhuriyeti esas aldı. Mustafa Kemal bu tarihi yolculuğa başladığı günü, gençlerimize emanet etti.Bugünkü Türkiye büyük Atatürk’ün Gençliğe Hitabesindeki koşulların, emarelerinin ortaya çıktığı bir ülke konumundadır.Geldiğimiz noktada ülkemizin geleceği olan gençlerin hayatları bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlere teslim edilmiş olsa da bizim gençlerimiz kahraman ecdadımızın kendilerine verdikleri görevleri bilerek Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda emin adımlarla yürümektelerdir. Türk gençliği bizim geleceğimizdir, umudumuzdur.Onlar emanet olarak aldıkları Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacaklardır.
Covid-19 virüsü sebebiyle 2020 yılında olağanüstü şartları hep birlikte yaşamaktayız. Bütün bayramlarımızı, milletimiz için öneme sahip bütün günleri buruk olarak kutlamaktayız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı da buruk ancak büyük bir anlam ve coşkuyla kutluyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle böyle bir günü bizlere armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, minnetle ve özlemle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum. 
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol