29 Eylül 2016 Perşembe 17:49
Kolay Park Etme Teknikleri

Yeni ehliyet almış kişilerin Kolay Park Etme Teknikleri konusunda iyi bir şekilde öğrenmeleri gerekmektedir. Kolay ve düzgün park etmek hem bayanların hem de erkeklerin bilmesi gereken bir kişidir. Özellikle park etmek yeni ehliyet alanları korkulu rüyası olmuştur. Ama kolay ve düzgün park etmek için iyi taktikleri bildiğiniz sürece iyi park edersiniz. Aracınızı park etmek için gereken teknikleri bildiğiniz takdirde herkes aracını kolaylıkla park edebilir. Araç park etmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatalım.

Çoğu sürücü park etme konusunda zorluk çekmez. Öncelik olarak yan tarafınızdaki araca bir kapı açıklığı kadar mesafe bırakmalısınız. Bunun nedeni de diğer araçlara zarar vermemektedir. En zor park etme yöntemi ise iki aracın ortasına park etmektir. İki aracın ve sizin aracınızın mesafesini ayarlayalım. Öndeki aracın sinyal hizasıyla sizin dikiz aynanızı hizalanmalıdır. Bunları yaptığınız zaman aynadan arka tarafı izlemelisiniz ve göz ucunuz ile de ön tarafı izlemelisiniz.

Aracınızın olduğu yerde tam tur yaptığınız zaman daha etkili bir direksiyon hareketi sağlam olacaktır. Diğer araçlardan geriye dönerek kontrol etmelisiniz. Bilmeniz gereken başka bir unsurda iki arabanın ortasından nasıl çıkacağınız ve aracınızın arkasında biraz mesafe bırakmalısınız. Özellikle kalabalık şehirlerde araç park etmek çok daha zordur. Aracınızı park edeceğiniz zaman çok fazla kaldırıma kesinlikle yaklaşmamalısınız.

Aracınız ile diğer araçlar arasında mutlaka yeteri kadar boşluk olup olmadığını kontrol etmenizde fayda vardır. Yandaki aracınızın iki ve beş kadar büyük olduğunu da kontrol etmelisiniz. Sizin aracınızın boyu ve diğer araç ile eğer aynı boyutta boşluk varsa aracınızı kesinlikle park edemezsiniz. Önce bulunan aracı takip edin. Geri vites yaptığınız zaman trafiği de aynı anda kontrol ediniz. Ayrıca park ettiğiniz yerde hem ön hem de arkada eşit olarak boşluk bırakmalısınız.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 29.09.2016 17:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol