05 Mayıs 2017 Cuma 21:59
Konya'da ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikasının açılışı yapıldı

Türkiye’de hızlı tüketim alanında son 10 yıldaki en büyük yatırım ve Türkiye tarihinde Konya’ya tüm sektörlerde yapılmış en büyük yatırım olma özelliği taşıyan fabrikanın açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Unilever yöneticileri gerçekten çok güzel bir model ortaya koydular. Bir sanayi tesisinin yapılmasında, dünya çapında bir yatırımın hayata geçmesinde nelere dikkat edilmesi gerektiğine aslında örneklik teşkil ettiler. İş güvenliği açısından gösterdikleri özen, verimli çalışma konusunda ortaya koydukları başarı, yine yatırımın ekolojik olması, sıfır atık ortaya çıkması konusunda gösterdikleri özen ve diğer birçok çabayla da hakikaten örnek bir tesisin Konya’ya kazandırılmasında büyük bir başarı gösterdiler” dedi.

Konya’nın önemli gelişmelere imza attığını belirten Konya Valisi Yakup Canbolat, “Konya, sahip olduğu 9 adet organize sanayi bölgesi, 44 adet küçük sanayi sitesi, 10 adet özel sanayi alanıyla Anadolu'nun üretim üssü haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, “Unilever gibi bir firma bugün toplamda 350 milyon euroluk bir yatırımı Türkiye’ye ve Türkiye’nin geleceğine inanarak yapıyorsa ve daha yüzyıllar burada olacağını ifade ediyorsa Türkiye’ye inanmak, Türkiye’ye güvenmek, Türkiye’nin geleceğine ve Türkiye’nin umuduna katılmaktır” diye konuştu.

"ÜRETİCİNİN DESTEKLENMESİ VE GELİŞTİRİLMESİ NOKTASINDA ÇALIŞMALAR VAR"

Türkiye’de üreticinin desteklenmesi ve geliştirilmesi noktasında çalışmalar olduğunu söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Türkiye’de üreticinin desteklenmesi, sanayinin geliştirilmesi noktasında 72 maddeden oluşan bir çalışmayı, inşallah bu ay içerisinde hayata geçireceğiz. Bir diğer çalışmamız piyasa denetim ve gözetimiyle ilgili. Türkiye’de piyasada çok sayıda ürün var, alıcı var, satıcı var. Bunların denetlenmesi, kurallara uygun şekilde olması için bir çalışmamız var. İnşallah bu yıl sonuna doğru Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edeceğiz. Ciddi ve kapsamlı bir dönüşüm öngörüyoruz” dedi.

Ar-Ge merkezleri kurmayı teşvik ettiklerini söyleyen Bakan Özlü, “Özellikle yabancı yatırımcılarımızın da Türkiye'de AR-GE merkezlerini kurmalarını arzu ediyoruz. Unilever ailesini de belli ürünlerde Ar-Ge merkezlerini Türkiye'de kurmaları noktasında teşvik edeceğimizi ve destekleyeceğimizi burada ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERDİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, küresel kriz, Avrupa krizi, Ortadoğu’daki kaos, Türkiye’de yaşanan iç şok ve darbe girişimine rağmen Türkiye ekonomisinin iyi bir performans gösterdiğini dile getirdi.

Çok önemli bir anayasa reformunu Nisan ayında gerçekleştirdiklerini de aktaran Şimşek, “Türkiye aslında sadece ve sadece hükümet sistemi değişikliğine gitti. Türkiye demokratik, laik bir sosyal hukuk devleti olmaya tabii ki devam edecek. Türkiye tabii ki demokrasisini daha da güçlendirecek. Yaptığımız tek şey 94 yılda 65 hükümet çıkartan bir parlamenter yönetim sistemi yerine çok daha istikrarlı, çok daha güçlü, reformcu hükümetlerin gelmesinin önünü açmak. Türkiye demokrasisini de, hukuk devletini de çok daha güçlendirecek. Bunları önemsiyoruz. Çünkü kalkınma ile demokrasi at başı gider. Hukuk devleti, öngörülebilirlik iş alemi için olmazsa olmazdır. Vatandaşlarımızın da talebi bu yöndedir. Yaptığımız tek şey istikrarı kalıcı şekilde Türkiye’ye kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 05.05.2017 22:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol