Hasan Özen
Hasan Özen
29 Nisan 2019 Pazartesi 14:08
KUT´ÜL AMÂRE ZAFERİ 103 YAŞINDA

Karaman Valisi Sayın Fahri Meral ve beraberindekiler program öncesi Kut´ül Amâre Zaferi’ni anlatan fotoğraf sergisini gezdi. 
Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezindegerçekleşen ve şehitlerin anıldığı törene, Karaman Valisi Sayın Fahri Meral, İl Milli Eğitim Müdür V. Nurettin Doğan, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Tarihi zaferin 103´ncü yıl dönümü kapsamında program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam eden programın açış konuşmasını Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halit Temiz yaptı. 
Açış konuşmasının ardından Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokuluilahi grubu sahne alırken öğrencilerin okuduğu şiirler ve oratoryo gösterisi davetliler tarafından beğeniyle izlendi ve büyük alkış topladı.
Program, öğrenciler tarafından sahnelenen gölge oyunu tiyatrosuyla sona erdi. 
Tarihte dönüm noktası: “Kut´ül Amâre Zaferi”
Kut´ül Amâre, Birinci Dünya Savaşı´nda tarihi zaferin kazanıldığı muharebelerden biri olarak biliniyor. Halil Paşa komutasındaki Osmanlı Ordusu, bugün Irak sınırları içinde bulunan Kut bölgesindeki savaşta İngiliz askerlerine karşı tarihi bir zafer elde etmişti. Bölgedeki yerli aşiretlerin de desteğiyle, 6´sı general, 476´sı subay, toplam 13 bin 309 İngiliz askeri esir alınmıştı. Osmanlı´nın son zaferi olan Kut´ül Amâre, bölgeyi hedef alan emperyalist güçlere karşı kazanılması bakımından da tarihi öneme sahiptir.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol