Hasan Özen
Hasan Özen
10 Mayıs 2019 Cuma 17:50
LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz koordinasyonunda düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı; Vali Ali Akan İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri, sınıf öğretmeni Bilal ÇAYLAK ve teknik personelimizin katılımı ile 3 gün sürmüştür. 
2019 yılı kamp programının teması “Sıfır Atık”  olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması,  etkin  toplama  sistemlerinin  önemi,  atıkların  geri  dönüştürülmesi,  atık  önleme yaklaşımının benimsenmesi konularında kamp etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.
Kamp proramı kapsamındailk gün; Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gidilerek Sıfır Atık ile ilgili Müdürlük çalışanlarınca öğrencilere  sunumlar yapılarak bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Karaman’da geri dönüşüm konusunda faaliyet gösteren Yunus Emre Kültür Vakfı geri dönüşüm tesisi ziyaret edildi. Ziyarette tesisin faaliyetleri ve atıkların geri dönüşüm safhaları aşama aşama incelendi. Öğrencilere geri dönüşüm ile ilgili tesis çalışanlarınca bilgiler verildi.
Kampın ikinci gününde öğrencilerimizle Ayrancı İlçemizde bulunan Ünsped Tarım İşletmesinde incelemelerde bulunuldu. "Lider Çocuk Tarım Kampı" uygulaması kapsamında öğrencilere kamp programı gereğince; tarım işletmelerinde sıfır atık, çevre ve doğa, tarım ve tarımın önemi ile sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi konularında bilgiler verildi.
Ünsped Tarım İşletmesindeki tarımsal alanlar ve hayvancılık tesisleri gezilerek, tesislerde tükettiğimiz gıdaların tarladan sofraya yolculuğunun başlangıcı olan bitkisel ve hayvansal üretimin aşamaları ile  tarımsal faaliyetler sonucu oluşun atıkların çevreye etkileri konularında bilgiler alındı. Hayvancılık tesislerinde ise sütün üretimden soframıza gelinceye kadar aşamaları öğrencilerimize anlatılarak büyük ve küçükbaş hayvancılık işletmeleri incelendi.
Programın üçüncü günüde okul bahçesinde Vali Ali Akan İlköğretim okulunca düzenlenen kermes etkinliği ile Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliği birleştirilerek çocukların eğlenceli bir gün geçirmeleri sağlanmıştır.
İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Müdürü Orhan ÖZÇALIK, İl Müdür Yardımcıları ve Şube müdürlerinin katılımı ile kapanış töreni düzenlendi. Törende İl Müdürü ÖZÇALIK;sıfır atık ve çevre bilinci ile sürdürülebilir tarım konularında kısa bilgiler verdi. Lider Çocuk Tarım Kampı programı 31 öğrencimize ve sınıf öğretmeni Bilal ÇAYLAK’a Lider Çocuk Tarım Kampı katılım belgeleri ve hediyeleri verilerek sona ermiştir.
 

Anahtar Kelimeler:
KaramanKaraman Haber
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol