08 Kasım 2016 Salı 18:04
Mahalle sakinleri Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden memnun

Mersin' de şimdiden mahalellere 105 adet bank dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yıllardır türlü hizmetlerden mahrum kalan köylerin, mahalle statüsüne kavuşarak hizmet alanına geçmesiyle birlikte başlattığı hizmet maratonuna ara vermeden devam ediyor. Her türlü hizmetin ayaklarına kadar gelmesinden duyduğu memnuniyeti teşekkür ile ifade eden mahalle sakinleri ise artık yaşadıkları yerlerdeki değişimi Büyükşehir Belediyesi tarafından üretimi yapılarak mahallelere hediye edilen oturma gruplarında gözlemliyor. Kısa sürede 105 adet bankın üretimini gerçekleştirerek mahallelere dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bank üretimine de hız kesmeden devam ediyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ise üretilen bankları mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan bölgelere dağıtıyor.

“Hizmetlerin Eşantiyonu Oldu”

Büyükşehir Belediyesi tarafından hediye edilen bankları, mahallelerinde faaliyet gösteren camiye koyacaklarını aktaran Puğkaracadağ Mahalle Muhtarı Ahmet Güzle, “Büyükşehir Belediyemiz göreve geldiğinden beri içme suyu sorunumuzu ortadan kaldırdı, borularımızı yeniledi, sıcak asfaltımızı yaptı, parkelerimizi döşedi, bayrağımızı dikti. Levhalarımızı diktirdik, hatta yol çizgilerimizi bile yaptılar. Allah’a şükür Büyükşehir’den hiçbir sıkıntımız yok. Başkanımızdan da Allah binlerce kere razı olsun. Mahallemizde olmayan, yapılmayan hiçbir şey kalmamıştı, şimdi hediye edilen banklar da yapılan hizmetlerin eşantiyonu oldu. Bu banklarımızı da götürüp camimize koyacağız. Başkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin” sözleriyle duygularını ifade ederken, hizmet ve ulaşılabilirlik konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini iletti.

“Alışık Olmadığımız Ama Hep İstediğimiz Hizmetler”

Köy sakinlerinden Mustafa Celep ise doğup büyüdüğü Puğkaracadağ Mahallesi’nde yaşanan değişimleri şu sözlerle aktardı:

“Bu yaşıma kadar ne ben, ne de mahalle sakinlerimiz böyle hizmetler görmedi. Sizin de gördüğünüz gibi meydan çalışması, bayrak direğimiz, Atatürk büstümüz, parke, asfalt, çeşmelerimiz, mezarlığımızın temizlenmesi gibi daha aklıma gelmeyen birçok hizmet yapıldı. Daha önce görmeye alışık olmadığımız ama bugüne kadar hep istediğimiz işler yapıldı. Son olarak bank hediye ettiler. Maddi olarak çok büyük yatırımlar olmasa da manevi değeri büyük. Neden bugüne kadar mahallemize bir bank bile gelmedi diye düşününce, aradaki farkı da görüyoruz. Sayın başkanımızı çok seviyoruz, hizmetlerinin devamını diliyoruz.”

“Mahallemiz Yüzde 100 Değişti”

Selim Kırbaş da çiftçilik yaptığı Puğkaracadağ Mahallesi’nde özellikle son 2 yılda önemli değişiklikler yaşandığını anlattı. Kırbaş, “Yol çalışmaları, mezarlık çalışmaları, otobüs durakları, su şebekesi gibi önemli konularımız çözüme kavuştu. Bu hizmetlere bakınca, inanıyoruz ki bundan sonra da Büyükşehir Belediyemiz mahallemize yaptığı hizmetlere devam edecektir. Geçmişe bakınca yüzde 100 değişim var. Çünkü çalışma ve gayret var. Daha iyi çalışmalar yapacaklarına da inanıyoruz. Başkanımızı seviyoruz ve çalışmalarını destekliyoruz. Allah yollarını açık etsin” diye konuştu.

“Ne İstersek Sırtımızı Dönmeden Geliyor”

Karacailyas Emek Mahallesi Muhtarı Nuri Kalka, Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelerine yapılan hizmetlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Muhtar Kalka, “Hiçbir ayrım yapmadan bütün halka eşit şekilde hizmet götüren bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Allah ondan razı olsun. Bizim mahalleye 2 milyon TL’nin üzerinde bir hizmet yatırımı yapıldı. Bütün yollarımız, parklarımız, bu parkların aydınlatmalarına varıncaya kadar her şeyimiz yapıldı ve hiçbir eksiğimiz kalmadı. Sadece Emek Mahallesi değil, tüm Karacailyas, hatta tüm Mersin, Büyükşehir Belediye Başkanımıza minnettar. Her zaman başkanımızın yanındayız. Söyleyecek söz bulamıyorum. Gittim müracaatta bulundum, daha sırtımı dönmeden istediğimiz banklar bile hemen geldi” dedi.

Mahalle sakinlerinden Abdullah Ayaz da “42 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Bu adam hizmet yapıyor. Allah ondan razı olsun. Değişimi gözümüzle görüyoruz. Sayın başkanımız dört dörtlük bir insan. Bu gidişle ben de onun partisine gidip kaydolmayı düşünüyorum. Kendisine sizler aracılığıyla teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 08.11.2016 18:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol