14 Ekim 2016 Cuma 23:06
Modanın En Önemli Detayları

Moda uygun ve farklı bir akımla o dönemi veya o sezonu temsil eden stil veya dekorasyon anlamında bir tanım ve tasarım bütünüdür. Modada olması gereken dönemini farklı ama yaşam standartlarına uyarlayan bir anlayış biçimidir. Modanın En Önemli Detayları küçük ayrıntılar da gizlidir.

Giyim Sektöründe Moda

Bütünleyici gereçler ile modayı takip edebiliriz. Örneğin siyah bir görüntüde mavi ışıldayan kolyeler ile doku zıtlıklarından oluşan günümüz modasına uygun bir görüntü sağlayabiliriz. Modanın En Önemli Detayları bütünden parçaya doğru hareket etmektedir. Büyük parçalardan ziyade küçük dokunuşlarla modayı ayrıntılara gizleyebilirsiniz.

Örneğin bu sefer de sade beyaz bir görüntünüz olduğunu düşünün, üzerine takacağınız küçük renkli bir fular çehrenize uygun tek boy bir saç ile temiz bir görüntünün yanında modanın küçük dokunuşlarına kendimizi bırakabiliriz. Giyim sektöründe her zaman zıtlıklarım uyumu olmakla beraber küçük aksesuarlar değişen ve mağazalarda bu değişime ayak uyduran ayakkabılarla bütüne ulaşabiliriz.

Moda baştan ayağa bir bütünlük istemekte bu yüzden saçımızdan oje rengimize bir özen gerektiren bu akım her zaman ilgiye aç olacaktır. Moda değişen bir düzendir bu yüzden temelinde yatan ayrıntılara dikkat etmeliyiz.

Dekorasyon Sektöründe Moda

Dekorasyonda modanın en önemli detayları kumaş, zemin, duvar gibi bütünsel terimleri içermektedir. Detayların ince bir bakıştan dikkat çekmesinden ziyade detayların aslın da dikkat çekmesi gerekmektedir. Kırmızı bir koltuğu simsiyah bir odada sunmak gibi dikkatin yoğunlaşacağı alana yönelmeliyiz. Moda dikkat çekmeli ve yaratıcı olmalıdır.

Modası geçmiş sehpalarınızın sadece rengini değiştirerek bile modaya uygun hale getirebilirsiniz. Renk, şekil, boyut gibi etmenlerin dekorasyonda yer ettiğini düşünürsek eğer karşımıza çıkan baskılı ürünlerin fazlalığını azaltarak üç tane yerine bir tanesine yoğunlaşan gözler oluşturabiliriz. Moda fazla kalabalıklaştırmadan zengin bir görüntü elde etme sanatıdır ve bu yüzden insanların kendi modasını kendilerinin yaratabileceğini de unutmayalım.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 14.10.2016 23:06
Anahtar Kelimeler:
DekorasyonModa
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol