01 Eylül 2016 Perşembe 21:59
Modern Dekorasyon Tavsiyeleri

Evinizde veya işyerinizde modern çizgilere sahip bir dekorasyon istiyorsanız; sade ve şık görünümden hoşlanıyorsunuz demek çok doğru olur. Birçok dekorasyon dergisi, profesyonel ve markalaşmış mimarların modern dekorasyon tavsiyeleri tek bir noktada birleşiyor “sadelik”. Modern dekorasyona ait hatlar daha düzdür, çok fazla sayıda renk barındırmaz, fazla aksesuar ve eşya bulunmaz.

Modern Dekorasyon Tavsiyeleri verilirken az sayıda renk önerilir. Özellikle yorucu olmayan, huzur veren ve kullanıldığı mekânın daha ferah görünmesini sağlayan renkler tercih edilir. Renkler birbiri ile uyumlu hatta sadece ton farkı oluşturabilecek kadar yakın renkler kullanılabilir. Özellikle tonlama tekniği modern dekorasyonda vazgeçilmez bir unsurdur. Tonları birbirine yakın renkler kullanılarak mekânın daha büyük görünmesini ve yorucu olmamasını sağlarlar.

Modern dekorasyon tavsiyeleri verilirken üzerinde durulan başka bir detay da yeteri kadar eşya seçimi. Evinizi veya işyerinizi fazla eşya ve aksesuarlar ile doldurmak sadece yorucu, karışık ve kullanım açısından da zorlayıcı bir hal almasına sebep olur. Diğer Modern Dekorasyon Tavsiyeleri arasında da uyumluluk ön plana çıkıyor.

Modern dekorasyonun çizgileri daha düz ve ana hatları belli olduğu için klasik tarzda seçeceğiniz aksesuarlar uyumu bozar, karışık hale getirir ve modern çizgi temasını yok eder. O yüzden aksesuar seçimlerimizin de daha sade ama bir o kadar da şık, daha az renkli hatta tek renkli ve dekorasyon ana rengimize uygun olmasına dikkate etmeliyiz.

Modern çizgilerle dekore edilmiş bir mekâna girdiğinizde zihniniz hiç karışmamalı. Her yerde bir eşyanın, dolabın, aksesuarın bulunması ve farklı farklı renkler taşıması inanın yaşam alanınız için çok yorucu ve odaklanmanız gereken işyeriniz içinse dikkat dağılımına sebep olacaktır. Modern dekorasyon tavsiyeleri istiyorsak eğer; öncelikle az sayıda renk (mat ve koyu renklerin baskınlığı daha fazladır), yeteri kadar eşya ve aksesuar seçmekle işe başlayabiliriz.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 01.09.2016 21:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol