13 Aralık 2016 Salı 00:01
Şahan Gökbakar Kimdir?
Bilindiği gibi Türkiye'de birçok başarılı komedyen bulunmaktadır. İşte bunlardan bir tanesi de Şahan Gökbakar. Peki, bu Şahan Gökbakar Kimdir?

AİLE HAYATI VE EĞİTİMİ​​​​​​

Şahan Gökbakar 22 Ekim 1980 (36) İzmir doğumlu komedyen ve sinema oyuncusudur. Togan Gökbakar adında bir erkek kardeşi bulunmaktadır. Babası Selçuk Gökbakar 22 ekim 1988 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir. Hayatının önemli bir kısmı Ankara'da geçmiş, ilkokul ve lise ögrenimini Odtü Koleji'nde tamamlamıştır.

1988 yılında Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölumü'nü 4. sıradan kazanan Gökbakar bu başarısını devam ettirmiştir ve 2002 yılında da mezun olmuştur. Üniversite öğrenimini de tamamlayan Gökbakar İstanbul'a taşınmıştır.

İŞ HAYATI VE ÜNÜ

Reklam filmlerinde rol almak için iş aramaya koyulur ve ilk televizyon programı olan ve TV 8'de yayımlanan Zıbın adlı programı izleyicilerle buluşturma fırsatı bulmuştur. Daha sonra TRT 1'de Zoka adlı şaka programını sunan Gökbakar Zoka'nın sona ermesinden sonra tekrar TV 8'de yayımlanan Dikkat Şahan Çıkabilir adlı programını hayata geçirmiş ve böylece Türkiye'de giderek ünlenen Şahan Gökbakar Küçük Oskar, Recep İvedik, Dişi Yakarış gibi tiplemelerin bulunduğu skeçler yapmış bunları video paylaşım sitelerinden, haber sitelerinden yayımlamış ve kısa sürede herkesin tanıdığı bir kişi haline gelmiştir. TV 8 ekranlarından NTV ekranlarına geçip Kime Diyorum Ben adlı skeciyle de devam etmiştir.

YAKIN ZAMANDAN BU YANA

Şahan Gökbakar Dikkat Şahan Çıkabilir adlı skecindeki Recep İvedik tiplemesi tutmuş, bunu bir film haline dönüştürmeyi planlamıştır. 22 Şubat 2008 yılında çıkan Recep İvedik serisinin ilk filmi 3.5 milyona yakın izlenmiş ve gişe rekoru kırmayın başarmıştır. Hemen ardından 13 Şubat 2009 tarihinde serinin 2.filmi 12 Şubat 2010 tarihinde 3. filmi 20 Şubat 2014'de 4. filmi çıkmıştır.

 

Son Güncelleme: 13.12.2016 00:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol