06 Mayıs 2017 Cumartesi 07:18
Tatil Yapmak İçin Mekan Değiştirmek Gerekli Midir?

Yaz geliyor. Tatil hazırlıkları başladı. Tatil kavramı öyle bir şey ki sadece duymak bile insanın içine bir ferahlık getirebiliyor. Koşturmaca arasında bazen kısa süreli tatiller bile çok değerliyken bir de uzun soluklu, rahat tatil fırsatları karşımıza çıktığında asla kaçırmak istemeyiz. Peki tatil yapmak için mekan değiştirmek gerekli midir? Eğer imkan varsa, tabiî ki de gereklidir. Çünkü açıkçası tatili tatil yapan en büyüleyici özellik, tüm bir yıl içinde bulunduğumuz ortamlardan bir an olsun uzaklaşma isteğidir. Bunun yanı sıra ufak mekan değişimlerinin, bireyin verimliliğini artırıcı etkisi de göz ardı edilmemelidir. İnsanlar genelde tüm bir yıl boyunca hız kesmeden çalışarak yalnızca böylesi bir tatile ulaşabilmeyi hedeflemektedirler. Bu da tatil kapsamında mekan değişiminin önemini ortaya koymaktadır.

Geçmişten günümüze tatil kavramı genel anlamda deniz, kum, güneş üçlemesiyle bağdaştırılmaktadır. Yani eğer denizden uzak bir memleketteyseniz ya da yaz aylarında bile havalar genellikle bulutlu oluyorsa, bir deniz görmek, sıcak kumların üzerinde yalın ayak gezinmek ve her daim gülümseyen güneşe karşı içeceğinizi yudumlamak adeta paha biçilemez oluyor. Bu fikri aklına yerleştirmiş bir kişi için mekan değişiminin önemini siz hesap edin…

Tatil yapmak için mekan değiştirmek yalnızca deniz görmek ya da sıcak memleketlere gitmekle kalmıyor aynı zamanda yeni insanlarla tanışmak gibi bir güzelliği de sunmuş oluyor. Ki yeni insanlar tanımanın verdiği keyif en az diğerleri kadar mühim. Her sabah uyanıp aynı yüzlerle aynı ortamı paylaşmak zorunda kalan bir insan için bir süre sonra hayat çok monoton gelmeye başlıyor ve etrafındakilerden sıkıldığı gibi bazen yeri geliyor kendisinden bile sıkılıyor. Kafasını çevirdiğinde farklı bir insan silueti görme arayışının en güzel yolu işte bu farklı mekanlarla gelen farklı insanlar oluyor. O halde eğer imkan varsa tatil gibi bir fırsat yakalanmışken yapılacak ilk iş, mekan değiştirmek ve mevcut konumdan bir an önce uzaklaşmak olacaktır.

Son Güncelleme: 06.05.2017 08:28
Anahtar Kelimeler:
TatilTatil YapmakYaz Tatili
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol