Hasan Özen
Hasan Özen
13 Ocak 2020 Pazartesi 17:34
TÜRK İŞ DÜNYASI'NIN ACI KAYBI

Ülkemizin kalkınma hamlesini başlatmış olduğu 1960’lı yıllarda çok ortaklı olarak kurulan Bifa Bisküvi Fabrikası’na ortak olarak giren Yılmaz Babaoğlu ilerleyen yıllarda işin başına yönetici ortak olarak geçmiş cesur girişimleriyle küçük bir işletmeyi çağdaş bir fabrika haline getirmiştir.
Yaşam felsefesinde Karaman’a yatırım yapmayı ilke edinen Yılmaz Babaoğlu, Bifa Bisküvi ve Gıda San. A.Ş.’den başka Bifa Mukavva ve Ambalaj San.Tic.A.Ş., Bifa Un ve Gıda San. A.Ş. ve Doğadan Tarım, Babaoğlu Tarım, Örnek Gıda ve Tarım Ürünleri İmalat San.Tic. A.Ş. ile Babaoğlu Eğitim ve Öğretim Kurumları Ticaret Limited Şirketlerini Karaman’a kazandırarak binlerce  kişiye iş istihdamı sağlamıştır. Tarım konusunda Karaman’a, örnek teşkil edecek zirai yatırımlarda da bulunarak ziraatın gelişmesine öncülük etmiş, eğitim sektörünün önünü açmıştır.
 Başarılı sanayici kimliğinin yanı sıra bir eğitim gönüllüsü olarak pek çok projeye imza atan Yılmaz Babaoğlu,  gelecek nesiller için de birçok devlet okulu ile birde özel okul yaptırarak eğitim ve öğretime destek vermiştir. Bünyesinde çalışan işçiler için sosyal konutlar, ayrıca üniversitelerde okuyan ihtiyacı olan öğrenciler için de karşılıksız burslar vermektedir.
 Manevi alanda da camiler yaptırarak halka açan Yılmaz Babaoğlu tanındığı tüm çevrelerde sevilen ve sayılan duyulan bir iş adamı olmuştur. İsmi anıldığı zaman herkes tarafından,  güzel şekilde hatırlanan ve bundan sonrada hatırlanmaya devam edecek olan örnek bir insandır. 
Bisküvi sektörünün gelişmesinde büyük çaba harcayarak binlerce ailenin ekmeğine vesile olan,  İlimize eğitim, sağlık, kültür, turizm ve sosyal alanda büyük katkıları bulunan; cesur, cüretli, kararlı, öncü, hayırsever büyüğümüze Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar dileriz.
Merhumun cenazesi yarın (14 Ocak Salı) öğle namazına müteakip yeni musalladan kaldırılacaktır.  Babaoğlu ailesinin, Bifa Bisküvi camiasının acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol