17 Ağustos 2016 Çarşamba 12:57
Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır?

Her yemekte olduğu gibi ilk baş işe sevgimizi katarak başlayalım öyle dimi? Evet ozaman bunu bildiğimize göre akşam kendinize ve sevdiklerinize çok güzel sevgi dolu bir yemek hazırlamak istiyorsanız gözlerinizi buraya dikmenizi öneririm. Ben çocukken barbunya yemeği yemezdim, işte bilirsiniz ah şu çocuklar ne yiyeceğini bilemiyor dersiniz.

İşte bende o çocuklardandım ama size şunu söyleyim övünmek gibi olmasın ama babaannemin mutfağına giripte yaptığı yemeklere hayran kalmamak insanın elinde değil. Şimdi size benim biricik babaannemin lezzetlimi lezzetli barbunya tarifini veriyorum.

Barbunya Yemeği Nasıl Yapılır Hayal edin ya da isterseniz şimdi bunu uygulayın, ilk önce elinize güzel bir tencere alarak ocağın üstüne koyuyoruz ve barbunyaları tencerenin içine atıyoruz ama unutmayın bakın eyer barbunyanız çoksa bir bardak su koyun ama az yapıcam derseniz yarım bardak kadar koyun zaten bu göz tahminiyle anlaşılan bir konudur.

Suyumuzu ve barbunyamızı koyduktan sonra ocağın altını açıyoruz ve haşlanmasını sağlıyoruz iyice suyu çekilmeye başladıktan sonra ardından hemen 1 tatlı kaşığı salça atıyoruz, gelelim çeşitlerimize; tencerenin içine bir demet dereotu doğruyoruz, 1 demet maydanoz, 1 tane havuç, 1 adet patates ve hemen sonra 1 bardak zeytinyağı ile başlıyoruz karıştırmaya.

Ama unutmadan da söyleyim bir çay kaşığı mutlaka şeker ve tuz atın, asıl o zaman yemek kendine gelmeye hatta suratınıza bakıp gülümsemeye başlayacak. .Yarım saat boyunca göz kararıyla iyice karıştırdıktan sonra kıvamına gelecektir. Ve son hazırlıklara gelmiş bulunmaktayız.

Elinize bir çatal alıp yemeğin içinden bir barbunyaya batırıp tadına bakın aman deyim iyice soğusun öyle atın ağzınıza sonra benim yüzümden ağzınızın yanmasını istemem ve sonunda ağızımızın tadını yerine getirecek sofralara laik bir barbunya yemeği pişirmiş olduk. Bence servise başlayalım artık, çok sevdiceğinizden eminim hatta bana içinizden ettiğiniz teşekkürleri şimdiden duyabiliyorum. Afiyet Olsun.

 

 

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 17.08.2016 12:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol