18 Ağustos 2016 Perşembe 12:32
Bezelyeli Enginar Yemeği Nasıl Yapılır?

Güzel yemek tarifleri arasında sayabileceğimiz Enginar yemeği. Enginar günlük C vitamini ihtiyacının %20'sini karşılar. Zengin içeriğe sahip olan bu pek faydalı sebzenin bayıla bayıla yiyeni pek olmasa da faydaları için yenilen bir sebzedir. Enginar yemeğini isterseniz bezelyesiz olarak, sofranıza zeytinyağlı olarak sunabilirsiniz.

Bezelyeli olduğu zaman daha lezzetli ve doyurucu olduğu için bu tarifimizde bezelye kullanmayı tercih ettik. Bezelyeleri konservede haşlanmış olarak da alabilirsiniz ya da kendiniz haşlayabilirsiniz. Oldukça faydalı ve lezzetli olan, yaz sofralarını süsleyen zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Yemeği Nasıl Yapılır İşte tarifimiz;

 Bezelyeli Enginar Yemeği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler;

 6 adet enginar (ayıklanmış şekilde almanız daha iyi olacaktır)

 2 sap taze soğan

 2 diş sarımsak

 3 dal dereotu

 1 çay bardağı bezelye

 Tuz

 Karabiber

 Bir yarım limonun suyu

 Kuru nane

 Bezelyeli Enginar Yemeği Yapılışı;

 Öncelikle ayıklanmış halde alınan enginarları büyük büyük küpler halinde doğrayın. Bir kabın içine enginarları koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin, içine limon sıkın ve enginarları bu kap içinde bekletin. Soğanları soyun ve ince ince kıyın. Sarımsakları da aynı şekilde soyun ve ince ince kıyın.

Ardından yemeği pişireceğiniz tencerenin içine sıvı yağ koyup kızmasını bekleyin ve içine hazırladığınız soğanları ve sarımsakları ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Enginarları bu karışımın üzerine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından 1 çay bardağı haşlanmış bezelyeyi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Üzerine limon suyu sıkın ve karıştırmaya devam edin.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 18.08.2016 12:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol