17 Ağustos 2016 Çarşamba 11:05
Bisküvili pasta Tarifi

Süper bir bisküvili pasta tarifi. Karaman bisküvi üretimi çok fazla olan illerimizdendir. Karamandan yola çıkan bisküviler dünyanın dört bir yanında sofraları süsler. Ev hanımlarının en pratik tatlılarından biridir.

Bisküvili pasta genellikle elinizin altındaki malzemelerle yapılabilir.

Altın günleriniz ev oturmalarınız olsun yada çocuklarınız için kolayca hazırlaya bileceğiniz yapımı çok basit bir tatlıdır. Ev hanımları bu tatlıyı birçok çeşitle yapmışlar;bisküvili çizgili pasta, bisküvili pramit pasta, limon joleli, balkabaklı.. vs çoğu çeşitli tarifleri vardır. Bisküvili pastayı yaparken içerisine hazır çikolatalı puding kullanılabilirsiniz. Çikolatalı olmasıda şart değil birçok çeşit pudingte olabilir. Çilek, muz…

Bu işin pratik kısmı aslında tam olarak budur. Bu tatlıyı eğer çabucak bir şekilde hazırlamak isterseniz en çok pudingle yapmayı tercih edeceksinizdir. En az el yapımı kadar güzel olacak bu pratik tatlıyı sevdiklerinizle paylaşa bilirsiniz. Canınız tatlı çekti, eşiniz aradı akşama misafirlerinizin geleceğini söyledi, çocuğunuz okuldan geldi hemen kalkıp şipşak bu tatlıyı yapabilirsiniz. Dilerseniz şimdi bu pratik tarifi malzemeleri yapılışı ve tüm detaylarıyla aktaralım. Hepinize şimdiden kolay gelsin.

Malzemeler

 *1 paket petibör bisküvi

Puding için;

 *4 su bardağı süt,

 *4 yemek kaşığı un

 *1 bçk yemek kaşığı kakao

 *7 yemek kaşığı toz şeker

 *1 tatlı kaşığı margarin

Üzeri için;

 *Hindistan cevizi

 *taze çekilmiş fındık

Pudingli pastanın yapılışı;

Pudingin hazırlamak için süt, toz şeker, un ve kakaoyu tencereye koyup iyice karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırın kaynamaya başlayınca içine margarini koyup ocaktan alın.

Hazırlanışı;

Petibör bisküvileri kare ve geniş bir borcama döşenir. Üstüne bir kepçe puding döküp eşit şekilde spatula yardımıyla eşit miktarda yayılarak düzeltilir. Tekrar bisküviler döşenir bu işlem bu şekilde bisküviler bitene kadar devam edilir. En üst kata pudingin tamamı dökülür. Tekrar spatulayla düzeltip şekil verilir. Son işlem olarak taze çekilmiş fındık ve hindistan cevizi ile süslenir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyulabilir. 2-3 saat pastanızın dinlenmesi gerekecektir. Tatlınız servise hazır. Sunumunuzsa pastayı daha cezbedici bir hale getirecektir. Göz zevki damak zevkimizin önüne geçer unutmayalım. Hafif çapraz dilimler şeklinde dilerseniz kare şekilde kesip yanında dondurma ile servis edebilirsiniz. Pasta tarifleri arasında yer alan nefis bir tatlı.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 17.08.2016 11:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Elif avci 2016-08-31 23:26:47

Güzel