18 Ağustos 2016 Perşembe 12:40
Brüksel Lahanası Yemeği Nasıl Yapılır?

Brüksel lahanası ayıla bayıla yediğimiz bir sebze olmasa da neredeyse fayda etmediği şey yoktur. Oldukça faydalı olan bu sebzeyi ailemizde seven olmasa bile yılda en az bir kez tüketmemiz gerekir. Kolesterolden bağışıklığa, mideden bağırsağa oldukça faydalı olan ve yaz sofralarına farklı bir tat katan bu zeytinyağlı yemeğin yapılışı da oldukça pratik. Peki, bu pek faydalı sebzemiz olan

Brüksel Lahanası Yemeği Nasıl Yapılır İşte tarifimiz;

 Brüksel Lahanası Yemeği Yapımı İçin Gereken Malzemeler;

 Yarım kilo brüksel lahanası

 2 adet orta boy kuru soğan

 2 adet orta boy havuç

 5 yemek kaşığı zeytinyağı

 Tuz

 1 çay kaşığı toz şeker

 Kaynar su

 Bir yarım limonun suyu

 Brüksel Lahanası Yemeği Yapılışı;

Brüksel lahanalarının kök bölümlerini keskince bir bıçak yardımıyla temizleyin. Bol su ile yıkayın ve gerekirse sirkeli su içine yatırıp 15 dakika kadar bekleterek tekrar bol su ile temizleyin. Lahanalar çok küçükse öylece bırakabilirsiniz fakat büyükçeyse ikiye bölmeniz daha iyi olacaktır. Daha sonra bir süzgece koyup bir kenarda süzülmesi için bırakın.

Soğanları soyun ve ince ince yemeklik olacak şekilde doğrayın. Havuçların kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Yemeği yapacağınız tencerenin içine zeytinyağını ekleyin ve hafifçe kızdıktan sonra soğanları ekleyip tahta kaşık yardımıyla pembeleşinceye kadar karıştırın. Soğanlar pembeleşince küp küp doğrayıp hazırladığınız havuçları içine ekleyin ve 4-5 dakika bu şekilde kavurun.

Temizlediğiniz brüksel lahanasını bu karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Üzerine toz şekerini, tuzunu ekleyin ve birkaç kez çevirdikten sonra lahanaları biraz geçecek kadar kaynar su ekleyin. Tencerenin altını kısın ve kapağını kapatın. Kendi halinde lahanalar yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin. Lahanalar yumuşayınca üzerine limon suyu sıkın ve yemeğin altını kapatın. 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen yemeği soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 18.08.2016 12:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
kübra 2016-12-10 16:42:47

teşekkür ederim.