20 Ağustos 2016 Cumartesi 12:16
Domates Yemeği Nasıl Yapılır?

Çeşitli Domates Yemekleri

 1) Sulu Yemeklerde;

Domates Yemeği Nasıl Yapılır akla gelen sulu yemeklerdir. Öncelikle sulu yemekler hepsi birbirine benziyor. Puf noktası ise baharatlardır. Baharatı tadı tuzunda olmalı. İstediğin sulu yemek olsun ben patates yemeğini seçtim. Patatesleri aynı boyda görselliği açısından diyorum, kesilecek içine biber soğan koyarsanız tadı nefis Olur.

Dediğim malzemeleri doğrayın zeytinyağını önce kızdırın tavada, zaten içine domates ekleyeceğiniz için az koyun biber salçasını tavsiye ederim lezzetli olur yemeğiniz. Ardından malzemelerinizi koyun 5 dk. geçtikten sonra malzemelerinizi ilave edip istediğiniz baharattan koyup kapağını kapatın mutlaka hem ekonomik hem daha hızlı olur kaynadıktan sonra az bir sure daha ocakta dursun sonra altını kapatın afiyet olsun

 2) Kızartma Tariflerindeki Domates;

Öncelikle kızartmayı sevmeyen yoktur diyorum istediğiniz sebzeyi seçin ben menemen için biber olmazsa olmazı domates soğan yumurta bir dış sarımsak ve baharatlar sebzelerimizi bir güzel yıkıyoruz sağlık açısından mutlaka yıkayın derim. Tavamıza zeytinyağı alıp kızdırdıktan sonra ince ince doğradığımız domatesimizi ekliyoruz haşlanırcasına olduğunda soğanımızı ekliyoruz, bu arada domateslerin önceden pişmesi gereklidir nedeni ise domateslerin sertliğini kaybetmesi zaman alır biberi eklerseniz hemen yanar, tadı güzel olmaz, dikkat edin.

Domates piştiğinde soğanı içine ilave edip kavurun 5 dk. Sonra biberi ilave edip ardından baharatları ekleyin. İsteğinize göre ben acı sevdiğim için karabiber pul biber kimyon tuz ve bir çimdik toz biber ekliyorum. Ardından karıştırıp sarımsağımı ekliyorum bir de yumurtayı kırın. Bu arada küçük bir bilgi sarımsak menemeni daha lezzetli yapar mutlaka ekleyin derim. Parmağınızı da yerseniz suçlusu ben değilim o kadar emin konuşuyorum okuduğunuz için teşekkür ediyorum afiyet olsun.

 3) Saçta Domates;

Saçta domates için örnek verilecek bir yemek tavuk etli kızartma yine istediğiniz sebzeyi seçin. Ben patates biber ve domates seviyorum. Bir güzel tavuğunuzu saçta yerleştirin. Biberlerinizi doğrayıp yerelleştirin, domatesleri yuvarlak doğrayıp serin ardından sosunuzu hazırlayıp dökün. 180© ayarlı fırında pişirin. Arada karıştırmayı unutmayın, altlı üstlü kızardıktan sonra afiyet olsun diyorum, Allah'a emanet olun.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 20.08.2016 12:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol