20 Ağustos 2016 Cumartesi 12:19
Düdüklüde Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Malzemeler

 - 2 bardak nohut,

 - Kaynar su,

 - 1 çay bardağı sıvı yağ,

 - 1 baş kuru soğan,

 - 2 yemek kaşığı salça,

 - Yarım yemek kaşığı biber salçası (İsteğe bağlı)

 - 2 adet yeşilbiber,

 - 1 adet domates,

 - 1 kaşığı pul biber,

 - 1 tatlı kaşığı tuz,

 - 1 adet et bulyon

 Hazırlanışı

Nohutlar, en az 8 saat önceden hatta mümkünse 1 gece önceden, bir tencereye üzerine geçecek kadar suyun içine bırakılır. Islatılmaya bırakılan nohutun üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz eklenir ve tencerenin ağzı kapatılır. Bu sayede nohutumuz şişer ve yumuşaklaşır. Bu işlemden sonra şişen nohutlar iyice yumuşayana kadar kaynatılır.

Fokur fokur kaynayan nohutun üzerine beyaz köpükler çıkar ve bu köpükler kaşık yardımı ile alınır. İyice kaynayan nohut ocaktan süzgece alınır ve suyu süzülür. Üzerine soğuk su dökerken nohutlar el ile okşanır. Nohutların zarları, okşandıkça nohutlardan ayrılmaya başlar. Artık gazı alınmış ve zarından temizlenmiş nohut pişmeye hazır durumda.

 Düdüklüde Nohut Yemeği Nasıl Yapılır

Düdüklü tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ koyulur. Tencereye konulan yağ kızdırılır ve içine küp küp doğranmış soğanlar koyulur. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara, 2 yemek kaşığı salça eklenir varsa yarım yemek kaşığı biber salçası da ilave edilir. Üzerine pul biber eklenir. Domateslerin kabukları soyulur ve biberlerin tohumları temizlenir. Domates ve biberler küp küp doğranır ve tencereye eklenir.

Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. Önceden haşlayıp gazını aldığımız nohut süzgeç ile süzülür ve tencereye koyulur. Güzelce harmanlanır. Üzerine kapatacak şekilde silme kaynar su ilave edilir. Üzerine 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Düdüklü tencerenin ağzı kapatılır ve düdüklü ötmeye başladıktan sonra 15 - 20 dakika boyunca kısık ateşte pişirilir. Daha sonra ateş kapatılır. Düdüklü soğumaya bırakılır. Düdüklü soğuduktan kapağı açılır ve yemeğiniz servise hazır. Pişirilen nohut yemeği 4 kişiliktir. Afiyet olsun.

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 20.08.2016 12:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol