10 Eylül 2016 Cumartesi 11:24
Etsiz Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?
Güzel yemek tarifleri arasında yer alan enfes bir lezzet.Etsiz Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Malzemeler

2 buçuk su bardağı nohut

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası (İsteğe bağlı koyabilirsiniz şart değil)

3 tane sivri biber ya da yeşilbiber

1 tane büyük boy domates

1 orta boy kuru soğan

Yarım çay bardağı sıvıyağ

5 su bardağı kaynar su

1 tatlı kaşığı tuz (Göz kararı kendiniz de ayarlayabilirsiniz)

1 çay kaşığı pul biber

İsteğe bağlı 1 çay kaşığı karabiber

1/2 Knor Et Tablet (İstediğiniz oranda kullanabilirsiniz)

Etsiz Nohut Yemeği Nasıl Yapılır Yapılışı

Bir gün öncesinden nohudunuzu sıcak suyun içerisinde bir tutam da tuz atarak bekletiniz. Düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlarsanız daha çabuk nohut yemeğiniz pişmiş olur. Düdüklü tencerede pişen nohudun içerisinde ki sarı gazlı suyu süzünüz. Süzdüğünüz süzgeçte nohutlar kalsın. Daha sonra soğanı küçük küçük doğrayınız. Bir kabın içerisine alınız. Sivri biberi de aynı şekil yaparak farklı bir kabın içerisine koyun. Domatesleri de doğrayıp kenarda bekletiniz.

Tencerenin içerisine sıvıyağınızı koyun yağ kızdıktan sonra soğanları ilave ediniz. Soğanlar öldükten(ya da pembeleşinceye kadar) sonra biberlerinizi tencerenizi koyun. Sivri biberi ve soğanı kavurunuz. Domateslerinizi ilave ederek karıştırın. Domates salçanızı, biber salçasını koyunuz ve 5 dakika kavurunuz. Biraz su ilave ederek suyla birlikte kavurmuş olduğunuz karışımın kokusu çıkınca knor et bulyonunuzu da ilave ederek karıştırın. Nohudunuzu tencereye ilave etme zamanı zamanı gelmiştir.

 

Hepsini birlikte karıştırtan sonra geri kalan suyunuzu ilave ediniz. Tuz oranınızı pul biberinizi ve isteğe bağlı karabiberinizi ilave ediniz. Yüksek ateşte nohudunuz kaynadıktan sonra altını kısın ve tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Nohudun pişip pişmediğini anlamak için ara ara kaşıkla alıp bakmak lazım. Yemeğinizin tadı ve nohudun yumuşaklığından memnunsanız ocağın altını kapatmanın tam vaktidir. Nohut yemeğiniz piştikten sonra yemek tabaklarına koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 10.09.2016 11:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol