26 Ağustos 2016 Cuma 16:05
Garnitür Yemeği Nasıl Yapılır?

e-karaman.com - Özellikle et yemeklerinin yanında sıkça tercih edilen garnitür yemeği hem yapımı kolay, hem de çok lezzetli yemeklerden biridir. İsterseniz et yemeklerinin yanında, tercihe göre de içine kıyma veya kuşbaşı et konularak ana yemeklerde de yapabileceğiniz hem pratik hem de lezzetli bir yemektir. Tercihe göre marketlerde hazır satılan garnitür konserveleri ile ya da taze olarak aldığınız sebzelerle de kolayca yapabilirsiniz. Besin değeri açısından ve sağlığınız için sebzeleri taze olarak almanızı tavsiye ediyoruz. Aşağı da garnitür yemeğinin hem hazır konserve ile hem de taze sebzelerle yapılan 2 ayrı tarifini de sizlerle paylaşacağız.

Garnitür Yemeği Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

- 1 adet orta boy havuç

- 1 adet patates

- 250 gr bezelye

- 1 adet kuru soğan

- 250 gram kıyma ya da kuşbaşı et (Tercihe göre)

- Tuz

- Sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı salça

- 1 su bardağı su

(Miktarlar porsiyon sayısına göre arttırılabilir.)

-Taze Sebzelerle Yapılan Garnitür Yemeği

Öncelikle tüm sebzelerimizi bol su ile yıkayıp, soğanımızı, havucumuzu ve patatesimizi soyduktan sonra küp küp doğruyoruz. Doğradığımız soğanlarımızın içine yağımızı ekleyip tenceremizin altını açıyoruz. Yağımız kızdıktan ve soğanlarımız kavrulmaya başladıktan sonra içine etimizi atıyoruz ve malzemelerimizi beraber kavuruyoruz. Etimizin rengi değiştikten sonra içine doğradığımız havuçlarımızı atıyoruz ve hepsini beraber bir süre pişmeye bırakıyoruz.

 

Eğer kısık ateşte pişirirseniz bu aşamada su eklemenize gerek kalmaz çünkü et kendi suyunu salacaktır. Havuçların ve etin pişme durumunu kontrol ettikten sonra ayrı bir kapta bir miktar su ile erittiğimiz salçamızı tenceremize ekliyoruz. (Tercihe göre bir miktar biber salçası da eklenebilir.) Daha sonra doğradığımız patateslerimizi de tencereye ekleyerek yemeğimizin tuzunu ilave ediyoruz. (Tuz miktarı kullanımınıza bağlıdır.) Daha sonrasında yemeğimizin suyunu da ekleyerek tüm malzemeleri pişmeye bırakıyoruz.

-Hazır Konserve İle Yapılan Garnitür Yemeği

Öncelikle konserve garnitürümüzün suyunu süzerek yıkıyoruz. Daha sonrasında küp küp doğradığımız soğanlarımıza sıvı yağ ekleyerek ocağın altını açıyoruz. Soğanlarımız kavrulmaya başladıktan sonra etimizi içine atarak malzemelerimizi pişiriyoruz. Malzemelerimiz piştikten sonra içine bir miktar su ile erittiğimiz salçamızı ekliyoruz. Tuzunu ve suyunu ekleyerek bir süre kaynamaya bırakıyoruz. Daha sonra suyunu süzdüğümüz garnitürlerimizi de tencereye koyarak yaklaşık 10 dakik kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.(2 tür pişirme yönteminde de tercihe göre karabiber, kırmızıbiber ve sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.) Afiyet olsun.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 26.08.2016 16:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol