23 Ocak 2017 Pazartesi 13:05
İnegöl Köfte Nasıl Yapılır?

İnegöl köfte yaklaşık 100 seneden bu yana aynı biçim ve aynı lezzet ile hazırlanan ve adından da anlaşılacağı üzere İnegöl´de meydana gelen bir yiyecektir. Getirilen genel kanaat Balkanlardan göç etmiş olan Türklerin yaptığıdır.

İnegöl Köfte Nasıl Yapılır?

e-karaman haber sitemizin edindiği bilgilere göre, Hazırlanması oldukça zordur, evvel beş veyahut üç numaralı süzgeçten geçirildikten sonra kıyma dinlenmeye bırakılır. Daha sonra aynı kıyma bu sefer de bir numaralı süzgeçle çekilip yoğurulur. Izgara edilmeden evvel yaklaşık 3 veya 4 saat kadar daha bekletilir. İnegöl Köftede normal köfte gibi fazladan baharat kullanılması aksine sarf edilen baharat miktarı çok azdır, çünkü baharatın vereceği tadın eti bastıracağı düşünülür. Bu yemeğin ustaları, kalitesiz kıymadan hazırlanan köftede sarf edilen kesif baharatların bu kötü tadı önleme emeli taşıdığını vurgular. İnegöl köfte yanı sıra piyaz ve İnegöl'e has olan İnegöl Şırası ile servis yapılır.

Ev Yapımı İnegöl Köfte Malzemeleri

1 kg dana kıyma,

 1/2 su bardağı galeta unu,

 1 yemek kaşığı tuz,

 2 tatlı kaşığı karbonat,

 1/2 su bardağı su,

 2 adet kuru soğan,

 1 yemek kaşığı limonun suyu.

Ev Yapımı İnegöl Köfte Yapılışı

Bir kabın içerisine kıymayı, galeta ununu, tuzu ve suyu ek edip iyice yoğuruyoruz. En az 12 saat olmak üzere en fazla 24 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Herhangi bir kabın içerisine karbonat ve limonun suyu koyup ve köpürene kadar karıştırıyoruz. Bu karışımı yoğurduğumuz kıymanın üstüne döküyoruz.

Soğanları rendeleyip suyunu sıktıktan sonra kıymaya ekliyoruz. Sıkılan suyu yemeğe ilave etmeyeceğiz. Hazırladığımız kıymayı yine iyice yoğuruyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp, köfte şeklini veriyoruz. Buzdolabında 10 veya 12 saat daha bekletiyoruz. Beklettiğimiz kıyma parçalarını orta ateşte ısıtılan ızgara tavasında yağsız pişiriyoruz. Tavada olduğu gibir önceden ısıtılmış fırında veyahut mangalda da pişirilebilir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 23.01.2017 13:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol