26 Ağustos 2016 Cuma 16:02
Isırgan otu yemeği nasıl yapılır?

e-karaman.com - Isırgan otu insan sağlığı için oldukça sağlıklı ve yararlı bir sebze olup tadı tıpkı ıspanağa benzemektedir. Eğer pişireceğiniz ısırganı kendiniz toplayacaksanız ellerinize kesinlikle bir eldiven giymeniz önerilir aksi halde elleriniz kaşınacak ve rahatsız olacaktır. Merak edenler için; Isırgan Otu Yemeği Nasıl Yapılır İşte tarifimiz;

Isırgan Otu Yemeği Yapımı İçin Gereken Malzemeler;

500 gram ısırgan otu

3 adet kuru soğan

6 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

2 yemek kaşığı beyaz pirinç

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

Isırgan Otu Yemeği Yapımı;

Öncelikle ısırgan otunu iyice yıkıyoruz ve bir leğenin içine koyup üzerini biraz geçecek kadar su dolduruyoruz. İçine 3 yemek kaşığı elma sirkesi koyuyoruz ve 10 dakika kadar bu şekilde bekletiyoruz. Daha sonra sirkeli suyu süzüp ısırganları bol su ile yıkıyoruz. Lokmalık olacak şekilde doğruyoruz ve bir süzgecin içinde bekletiyoruz. Bu sırada soğanımızı soyuyoruz ve yemeklik olacak şekilde doğruyoruz.

Yemeği pişireceğimiz genişçe bir tencerenin içine sıvı yağı ve tereyağını birlikte koyuyoruz ve hafifçe kızdırıyoruz. Ardından yemeklik olarak doğradığımız soğanları tencereye ekliyoruz ve pembeleşinceye dek kavuruyoruz. Soğanlar kavurulunca domates salçasını ve biber salçasını da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Salça kavurulunca ısırgan otunu da ekliyoruz ve rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz.

Ardından üzerine tuz ve karabiberi ekleyip biraz karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıyoruz ve 10 dakika kadar altı kısık bir şekilde, yemek sulanıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz. Son olarak pirinci de ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Pirinçler yumuşayıncaya dek pişirmeye devam ediyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz. Servis önerisi olarak sarmısaklı yoğurt önerebiliriz, tıpkı ıspanak yemeği gibi servis tabağına önce ısırganı ardından sarmısaklı yoğurdu koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 26.08.2016 16:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol