25 Ağustos 2016 Perşembe 20:20
Kabuklu Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

e-karaman.com - İlk defa organik pazarda rastladığım bu bezelye beni çok şaşırtmıştı, nasıl yani deyip hemen satıcıyla konuşmaya koyulmuştum. İnce kabuklu taze fasulye ye benzeyen ama onun kadar uzun olmayan, daha şeffaf yeşil renge sahip, kılçıklı, hassas ve bir kaç gün beklediğinde biraz kuruyan bir sebzeydi. O günden bu yana her çıktığında aldığım favori yemekliğim bu şirin bezelyeler. İnanın çok güzeller ve pişirmesi son derece kolay.

Temizlerken bir ucundan tutup kılçığını diğer ucuna kadar çekiyorsunuz hepsi bu. Ayıklamak yok, fasulye ye çok benziyor. Ama bana sorarsanız aldığınız ilk gün yapmalısınız, taze iken daha güzel ayıklanıyor ve yumuşacık oluyor piştiğinde. Sonraki günlerde biraz kuruyabiliyor, inanın lezzeti de değişiyor. Ben aldığımda sirkeli suda bekletiyorum, yıkayıp sonra ayıklıyorum.

Onlar süzgeçte beklerken içerisine konulacak malzemeleri hazırlıyorum. Benim tarifim biraz farklı ama siz taze fasulye yapar gibi yapabilirsiniz. Tamamen damak tadınıza kalmış. Ben birçok çeşidini yaptım. Zeytinyağlı, limonlu, yoğurtlu, etli, kıymalı, bulgurlu, balıklı. En beğendiğim kıymalı ve zeytinyağlısı olmuştu.

En Sevdiğim Tarifim İçin Gerekli Malzeme Listesi

Yarım kilogram kabuklu bezelye

250 gram kuzu kıyma

 İki yemek kaşığı domates biber karışık salça

Bir çay bardağı zeytinyağı

 Üç adet kuru soğan, orta büyüklükte

 İki adet soyulmuş domates

 Üç diş sarımsak

 İki adet soyulmuş havuç

 İki adet soyulmuş patates

 Bir tatlı kaşığı tuz ve beyaz biber

 Bir litre su.

Gelelim, Kabuklu Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır İlk olarak kıyma hariç bütün malzemeleri yıkayıp, irice kesip hazırlıyoruz. Kıymayı yağsız üç beş dakika çevirip yağ ile salçayı ekliyoruz. Biraz daha çevirip diğer bütün malzemeleri ekliyoruz. Üzerine sıcak suyumuzu, tuz ve beyaz biberi ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Sonrasında altını kısıp 1 saat pişiriyoruz ve kapağı açmadan on beş dakika dinlendirip servise hazırlıyoruz. Bu tarz yemekler için en iyi tencere seçimi döküm olanlarıdır.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 25.08.2016 20:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol