07 Ocak 2017 Cumartesi 12:26
Kahveli Kek Tarifi

Kekler, çay saatlerinin vazgeçilmez hamur işleri arasında yer alır. Bir çok kek çeşidi vardır. Meyveli, çikolatalı, cevizli, fındıklı, kahveli ve kakaolu kekler, hanımların vazgeçemediği kek çeşitleri arasında yer alır. Kahveli kek tarifi bilgileri.

e-karaman sitemizin edindiği bilgilere göre, Özellikle lezzeti ve enfes görüntüsü ile hemen herkesin beğendiği kahveli kek ise, yapımı oldukça kolay bir tariftir. Çocuklar arasında da sevilen kahveli kekin besleyici oranı da büyüktür.

Kahveli kek için gerekli malzemeler:

3 bardak un, 2 bardak toz şeker, 1 bardak süt, 1 bardak sıvı yağ, 4 adet yumurta, 2 tatlı kaşığı kahve.4 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.

Kahveli kekin yapılışı:

Derin bir karıştırma kasesinin içerisine 4 adet yumurta kırın. Yumurtaların içerisine 2 bardak toz şekeri ilave ederek, pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikser yardımı ile çırpın. Çırpma işlemini önce düşük, daha sonra hızlı devirde uygulayın.

Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra, içerisine 1 bardak sıvı yağı ve 1 bardak sütü ilave edin.        

Tekrar mikserle önce düşük, daha sonra hızlı devirde çırpın. Pürüzsüz bir karışım elde ettikten sonra, 3 bardak unu, kahveyi, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeleri, hamur karıştırma mikseriyle veya çırpma teli ile yaklaşık 3 dakika çırpının.

Hazırlamış olduğunuz kek hamurunu, iyice yağladığınız kek kalıbına boşaltın. Daha önceden 180 derece de ısıtmış olduğunuz fırınınızın orta kısmına yerleştirin. Kek hamurunun iyi kabarmasını sağlamak ve hamurun çökmesini önlemek için, fırının kapağını kek pişene kadar açmayın. Kekin piştiğini anlamanın kolay bir yolu da, kekin tam ortasına bir kürdan batırarak anlaşılır. Eğer kek hamuru kürdana bulaşmıyor sa, kek pişmiş demektir.

Yaklaşık 45 dakika pişirdiğiniz kekinizi, fırından çıkartarak soğumasını sağlayın. Soğuduktan sonra, kek kalıbın ters çevirdiğinizde kolayca çıktığını göreceksiniz. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

 

Son Güncelleme: 07.01.2017 14:30
Anahtar Kelimeler:
KekKek TarifiKahveli Kek
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol