24 Ağustos 2016 Çarşamba 20:29
Kapama Yemeği Nasıl Yapılır?

e-karaman.com - Kapama yemeği kuzu etinden de tavuk etinden de yapılmaktadır. Biz bu tarifimizde tavuğu tercih edeceğiz. Oldukça lezzetli olan bu tarif biraz el becerisi ve zaman gerektirse de yemek yapmaktan zevk alan hanımlarımız için oldukça keyifli yapılacak bir yemektir. Mutfaklarımızda sıkça ve severek kullandığımız pirinç ve tavuğun bir başka buluşma noktası. Güzel Trakya yöremizin güzel lezzetlerinden sadece bir tanesi olan Kapama Yemeği Nasıl Yapılır bir bakalım, işte tarifimiz;

 Kapama Yemeği Yapımı İçin Gereken Malzemeler;

 2 su bardağı beyaz pirinç

 7-8 adet taze soğan

 1 adet orta boy kuru soğan

 2 tatlı kaşığı salça

 1 tutam nane

 1 tutam pul biber

 1 tutam da karabiber

 Kavurmak için tereyağı (sıvı yağ da kullanılabilir)

 Tavukları için;

 6 tane tavuk budu

 1 tane soğan

 1 adet taze defneyaprağı

 1 dilim limon (ince)

 2-3 diş sarımsak

 Bir tutam tuz

 Bir miktar su

 Kapama Yemeği Yapılışı;

Önceden yıkayıp hazırladığımız tavuk butlarını geniş bir tencereye alıyoruz. Soğan, sarımsak, limon, tuz ve defneyaprağımızı ilave ederek kaynatıyoruz. Ardından üzerlerine suyumuzu ilave edip içerisine defneyaprağımızı katıyoruz. Tavuğumuz kaynamaya devam ederken daha önceden hazırladığımız taze ve kuru soğanlarımızı ince ince doğrayalım. Ardından tereyağında (tercihe göre sıvı yağ da olabilir) pembeleşinceye dek pişiriyoruz. Soğanlarımız pembeleşince de 2 tatlı kaşığı salçamızı ekliyor ve biraz daha kavuruyoruz. En son olarak da baharatlarla beraber pirinçlerimizi ekliyoruz.

Fırın tepsisine aldığımız pirinçlerin üstüne haşladığımız tavuk butlarını güzelce diziyoruz. Tenceremizden süzdüğümüz (takriben 3-3,5 su bardağı) tavuk suyunu pirinçlerimizin üzerine ilave ediyoruz. Fakat pirinçlerin üzerini yaklaşık 1 parmak geçmiş olmalıdır. Alüminyum folyo ile üzerini örttüğümüz tepsimizi 40-45 dakika boyunca 190-200 derecede fırınımızda pişiriyoruz. Bir on dakika da üzeri açık şekilde pişmesi için yaklaşık 30 dakika sonra folyoyu üzerinden alıyoruz. Suyunu çektikten beş dakika sonra servise hazır olacaktır. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 24.08.2016 20:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol