24 Ağustos 2016 Çarşamba 20:33
Karnıbahar Yemeği Nasıl Yapılır?

e-karaman.com - Bilindiği gibi karnabahar herkesin tüketmediği, bazı kişilerin ön yargılı olduğu bir sebze çeşididir. Özellikle sebze ağırlıklı beslenmede tavsiye edilen ve gayet sağlıklı pişirme ve tüketme avantajları olan karnabahar oldukça lezzetli bir sebzedir. Haşlayarak, yemek yaparak ve kızartarak tüketilen karnabaharın kısa sürede hazırlanması da onu yemekler için cazip hâle getirmektedir.

Karnabahar Tarifi

Karnıbahar Yemeği Nasıl Yapılır diye merak edenler için çeşitli yemek tarifleri bulunmaktadır. Eğer yapacağınız yemek öğün savsın, biraz göz doldursun isterseniz sulu yemek tarzında yapabilirsiniz. İster tencerede isterse fırında pişirmek mümkündür. Fırında karnabahar çok tercih edilen bir pişirme usulüdür. Oldukça lezzetli bir yemek ortaya çıkaracağınız bu usulle aynı zamanda kısa sürede yemeğiniz hazır olacaktır.

Bunun için öncelikle karnabaharı su dolu bir tencerede haşlamanız gerekmektedir. Haşlanma sırasında suya bir miktar tuz atarsanız karnabaharın tadı yerinde olacaktır. Haşlama işlemi bittikten sonra karnabaharı parçalamanız gerekmektedir. Daha sonra 1 bardak yoğurt, 1 yumurta ve yarım çay bardağı yağ karıştırılır. İçine pul biber ve tuz da ilave edilir. Karnabaharlar bu karışıma batırıldıktan sonra tepsiye dizilmeye başlanır.

Karnabahar bitene kadar bu işlemi sürdürebilirsiniz. Bitince eğer harçtan kalan varsa üstüne eşit bir şekilde serpiştirebilirsiniz. En son tepsiye fırına göndermek kalıyor. Karnabaharlar pişmeye yakın fırından çıkarıp üstüne kaşar rendeleyip tekrar yine fırına sürebilirsiniz. Böylece kaşar peynir eriyince tepsiyi fırından çıkarabilirsiniz.

Görüldüğü gibi fırında karnabahar yapımı oldukça kolaydır. Ayrıca haşlanan karnabaharları üzerine yoğurt ve yağ dökerek de tüketebilirsiniz. Ya da kızartmasını da tercih edebilirsiniz. Kızartması için de haşlanan karnabaharları un ve yumurta karışımına batırmak gerekir. Sonrasında ısınan yağa bırakarak kızartma işlemi yapılır. Tabi sağlık açısından yemek ve haşlaması en uygun tüketim şeklidir.

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 24.08.2016 20:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol