24 Ağustos 2016 Çarşamba 09:26
Karnıyarık Yemeği nasıl yapılır?

Patlıcan içerisinde bulunan çeşitli vitaminler sayesinde tüketilmesi gereken sebzelerimiz arasında bulunuyor. Patlıcan için kültürümüzde birçok yemek çeşidi yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Karnıyarık olmaktadır. Karnıyarık, içerisinde bulunan kıyma ile patlıcanın kayganlık hissini azaltır ve patlıcanın çok daha lezzetli tüketilmesini sağlar. Karnıyarık yemeği nasıl yapılır

 Karnıyarık Yemeği İçin Gereken Malzemeler

 · 200 gram yağsız dana kıyması,

 · 2 tane orta boy domates,

 · 1 tane büyük boy soğan,

 · 6 - 7 adet küçük boy patlıcan,

 · 2 adet yeşil sivri biber,

 · 1 yemek kaşığı salça ( Biber ya da domates ),

 · Tuz,

 · Bir tutam maydanoz,

 · Kırmızıbiber, karabiber,

 · Yarım çay bardağı sıvı yağ

  Karnıyarık Yemeği Nasıl Yapılır

 Öncelikle bir tava içerisine yemeklik olarak doğradığınız soğanları ve iri şekillerde kesilmiş olan biberleri, 3 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Ardından karışım içerisine kıymanızı da ekleyin ve bu karışımı güzelce pişirin. Daha sonra tavanın altını tamamen kapatıp içerisine, karabiber, tuz, maydanoz ve kırmızıbiberinizi koyun.

Ardından ana malzeme olan patlıcanları alıp, onları alacalı olarak soyun. Patlıcanların üst kısımlarına bir bıçak yardımı ile kesikler atın. Karnıyarık yemeğinizin harcı için kullanmış olduğunuz yağın kalanını alın ve patlıcanlara sürün. Patlıcanlarınızı yağsız bir tavada kızartın.

Kızartmış olduğunuz patlıcanlarınızın ortası ayrılana kadar bu işlemi uygulayın. Ardından hazır olan patlıcanlarınızı alın ve içlerinizi kıymalı hazırladığınız harcınız ile doldurun. Bütün patlıcanlarınızı bu şekilde hazırlayın. Patlıcanlarınızı hazırladıktan sonra, karnıyarıklarınızı koyacağınız bir tepsi hazırlayın.

Bu tepsi içerisine hazır haldeki karnıyarıklarınızı dizin ve patlıcanlarınızın üzerine ılık kıvamdaki salçalı suyunuzu gezdirin. Daha sonra tepsinizin içerisine yaklaşık 3 su bardağı kadar su koyun. Patlıcanlarınızın üzerine biber ve domatesleri de ilave ederek fırında yemeğinizi pişirebilirsiniz. Fırından aldıktan sonra sıcak olarak yemeğinizi yoğurt ile servis edebilirsiniz.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 24.08.2016 09:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol