26 Aralık 2016 Pazartesi 21:26
Kolay Peynirli Börek Tarifi

Börek yapımı çoğu zaman zahmetli ve yorucu bir iştir. Özellikle hamurunu yoğurup yufkasını kendiniz hazırlamak isterseniz. Fakat hazır yufka ile de elinizle açtığınız yufkayı aratmayacak lezzetli börekler yapabilirsiniz. e-karaman olarak afiyet olsun dileklerimizle..Kolay peynirli börek tarifi..

Peynirli börek için gereken malzemeler:

5 adet günlük yufka

 Yarım çay bardağı sıvı yağ

 1 adet yumurta

 2 yemek kaşığı yoğurt

 Arzu edilen miktarda peynir

 Üzeri için bir adet yumurta sarısı

 Üzeri için çörek otu

Kolay peynirli börek hazırlanışı:

5 adet günlük yufka dikkatli bir şekilde birbirinden ayrılır. Yağlanan fırın tepsisine bir yufka serilir. Sıvı yağ, yumurta ve yoğurt bir kapta çırpılır. Fırın tepsisine serilen yufkanın üzerine elinizle veya yağ fırçası aracılığıyla elde edilen karışımdan sürülür. Daha sonra ikinci kat yufka konulur ve ikinci yufka içinde hazırlanan sostan yufkanın her yerine gelecek şekilde sürülür. Arzu ettiğiniz bir peynir türü kaşar peynir ise rendeleyerek, beyaz peynir ise elinizle ufalayarak yufkaya eşit miktarda dağıtılır. Peynirin üzerine üçüncü kat yufka serilir ve hazırlanan sostan eşit miktarda sürülür. Daha sonra kalan peynirden yoğun olmayacak şekilde yufkanın üzerine dağıtılır.

Son kalan yufka ile peynirlerin üst kısmı kapatılır. Kalan sos böreğin üst kısmına eşit miktarda sürülür. Hazır yufka ile börek hazırlamanın püf noktası yufkalara sürülen yağ, yoğurt ve yumurta karışımıdır. Hazırlanan karışımın yeterli miktarda ve eşit olarak yufkalara sürülmesi böreğin daha lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Çörek istenilen miktarda böreğin üst kısmına eşit miktarda serpilir. Fırın ısısı 200 dereceye ayarlanır. Keskin bir bıçak yardımıyla fırın tepsisini çizmemeye özen göstererek börek kare şeklinde dilimlenir. Fırın ısındıktan sonra börek fırına yerleştirilir. Pişirme süresi çok uzun sürmeyecektir. Pişen börek servis tabağına alınır ve servis edilir. Afiyet olsun....

Son Güncelleme: 26.12.2016 21:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol