16 Ağustos 2016 Salı 21:22
Mantar Kurabiye Tarifi

Mantar kurabiye birkaç malzeme ile hızlıca yapabileceğiniz pasta tarifleri arasında yer alır. Çay sohbetlerinize anlam katar. Çocuklar çok sever. Evde yapılabilen pastalar hazır tatlılardan bizi uzak tuttuğu için sağlıklıdır. Mantar kurabiye çok seveceğiniz bir pastadır.

Ülke olarak tatlıyı seven ve en güzel şekilde yapmaya çalışan bir milletiz. İkram severliğimiz beraberinde çeşitli pasta tarifleri oluşmasına vesile olmuştur.

Mantar Kurabiye Malzemeleri:

2 yumurta

1 paket margarin

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı pudra şekeri

Aldığı kadar nişasta

Kakao

Mantar Kurabiye Yapılışı

Bütün malzemelerden yumuşak bir hamur yugrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Üzerine pet şişe kapağını kakaoya batırıp yuvarlaklar üzerine bastırılır. Pişirilir. İsteğe göre hamur ikiye ayrılıp bir parçası kakaolanır. Büyük iki renkli bezeler alınıp açılır. Açılan bezeler üs üste konulur. Rulo yapılır kesilir ve pişirmeye verilir.

Yapılan kurabiye 5 çay saatlerinde ikram edilir. Çocuk beslenmelerine katılır. Anne yapımı olduğundan sağlıklı bir kurabiyedir. Hava geçirmeyen bir kapta buzdolabında bir hafta tazeliğini korur. Kolay pasta tarifleri arasında yer alır.

NOT: Evde yaptığınız pasta tariflerini aşağıya yorum olarak ekleyebilirsiniz.


 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 16.08.2016 21:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol