16 Ocak 2017 Pazartesi 08:25
Sade Kek Tarifi

Kek mutfağımızın vazgeçilmez tatlılarından birisidir. Kek pişirmek isteyenler ama nasıl yapılacağını bilemeyenler var ise, işe temelden başlamak doğru olacaktır. Sade kek  nasıl pişirilir öğrendikten sonra, çeşit çeşit kekler yapmak için de en önemli adımı atılmış olacaktır.

Gelelim sade kek  tarifine.

Ortalama süre (pişirme+hazırlama): 45 Dakika

Malzemeler:

 1 su bardağı toz şeker.

 3 adet yumurta.

 1 su bardağı süt.

 1 çay bardağı sıvı yağ.

 1 paket vanilin.

 2 su bardağı un.

 1 paket kabartma tozu.

Yapılışı:

İşe başlamadan önce fırınınızı 170-180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın. Şimdi karıştırma ve çırpma kısmına geçebiliriz. Kek yapımında püf nokta, işe şeker ve yumurtaları iyice çırparak başlamaktır. Mutlaka karışım kabınıza ilk koyacağınız malzemeler şeker ve yumurta olmalıdır. Düşük ayardan başlayıp, hızlanarak yaklaşık 5 6 dakika köpürtene kadar karıştırılmalıdır. Karışım hazır olduktan sonra karışım kabının içine sütü ve yağı yani sıvı malzemeleri ekliyoruz.

Karıştırmaya devam ediyoruz. İyice karıştıktan sonra toz malzemelere geçebiliriz. Vanilin ve kabartma tozunu kabımıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Son olarak da unu kabın içine ekleyerek, yine önce düşük daha sonra hızlı ayarda homojen bir hale gelene kadar karıştırıyoruz. Sade kek hamurumuz hazır. Kek kalıbınıza döküp, fırına atarak yaklaşık 30 dakika pişmesini bekliyoruz. Afiyet olsun!

Püf Noktası 1: Hamuru kek kalıbına doğrudan dökerseniz, kek piştiğinde kaptan ayrılmayacak ve parçalanacaktır. Kek kalıbını hamuru dökmeden önce sıvı yağla iyice yağlamak bu riski ortadan kaldırır. Yağlama için yağa batırılmış temiz bir peçetede ya da yağlama fırçalarından faydalanabilirsiniz.

Püf Noktası 2: Bazen keklerin içi çiğ kalabiliyor. Bunu engellemek için kürdan testinden faydalanın. Fırındayken kekinize kürdan batırarak kontrol edin. Eğer kürdan temiz çıkarsa ve hamur bulaşmazsa, kekiniz pişmiş demektir.

 

Son Güncelleme: 16.01.2017 08:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol