22 Eylül 2016 Perşembe 23:16
Sütlaç Tarifi

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından ve iftar sofrasının gözde lezzetlerinden olan geleneksel tatlımız sütlacı, sütlaç tarifi adlı yazımızla taçlandırmaktayız. Daha önce tatmadığınız ve damağınızda lezzetini bırakacak bir sütlaç tarifi için doğru adrestesiniz. Lezzetine doyamayacağınız sütlaç tarifi için elinizi çabuk tutmanızda yarar var.

Öncelikle Sütlaç Tarifi Adlı Yazımızda Malzemeleri Ele Alalım;

· Ilık süt (1 litre)

· Pirinç(2 çay bardağı)

· Su (1 litre)

· Pirinç unu (3 yemek kaşığı)

· Toz şeker (1.5 veya 2 su bardağı)

·Pirinç unu için soğuk süt( 1 su bardağı)

·Tarçın (isteğe göre)

·Ezilmiş ceviz içi (yine isteğe göre)

Yapılışı

Sütlaç tarifine başlamadan önce pirinci yıkayınız ve su ile birlikte ateşe koyunuz. Pirinçleri uzayıncaya ve suyunu çekinceye kadar kaynatıp sütünü ekleyiniz. Arada bir karıştırıp kaynamasını bekleyiniz. Sütlacın kaynamasını beklerken bir su bardağı soğuk sütte pirinç ununu ezip tencerede kaynayan sütten 1 yahut 2 kepçe alıp pirinç ununa ilave ediniz ki pirinç unu ılık hale gelsin.

Sonra pirinç ununu kaynamakta olan tencereye alıp göz kararı dokuz-on dakika pişirin (unutmayın arada bir karıştırmanız gerekmekte). Daha sonra toz şekeri ilave edin, karıştırın ve 1-2 taşım olmak kaydıyla kaynatın. Sütlacı istediğiniz büyüklükteki kâselere pay edip soğumasını bekleyiniz.

Soğuduğu vakit lezzetine lezzet katmak için sütlaçların üzerine tarçın ve ezilmiş ceviz içini ilave edip zevkinize göre bu malzemeler ile kâselerinizi süsleyebilir, servise hazır hale getirebilirsiniz. (Daha önce hiç sütlaç yapmamışsanız ya da yapmış olduğunuz sütlacın tadından memnun kalmadıysanız sütlaç tarifi adlı yazımızın size iyi bir deneyim sağlayacağından eminim.) Afiyet olsun

e-karaman.com

Son Güncelleme: 22.09.2016 23:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol