21 Eylül 2016 Çarşamba 12:25
Türlü Yemeği Nasıl Yapılır?
e-karaman - Bütün sebzelerin ayrı ayrı içlerinde vitaminleri ve besin değerleri vardır. Hepsinin ayrı ayrı güzel yemekleri olur. Fakat bu lezzetlerin hepsi bir arada olduğunda lezzetine doyum olmaz. Türlü yemeği hem çok lezzetli, hem de çok besleyici bir yemektir. Şimdi Türlü Yemeği Nasıl Yapılır onu öğrenelim. Güzel bir yemek tarifi.

Türlü Yemeğinin Malzemeleri

* yarım kilogram kuşbaşı

* 1 adet patlıcan

* 2 adet patates

* 1 adet kabak

* bir tutam taze fasulye

* 2 adet domates

* 2 adet biber

* bir büyük baş soğan

* 1 yemek kaşığı salça

* 2 yemek kaşığı tereyağı

* 1 tatlı kaşığı tuz

*Karabiber, pul biber ve istediğiniz baharatlar

Türlü Yemeğinin Yapılışı:

Öncelikle sebzelerin hepsini hazır edelim. Patlıcanları yıkayıp şeritler halinde keselim ve tuzlu suyun içine orta büyüklükte doğrayalım. (Patlıcanları kararmaması için her zaman bu işlemi yapmalısınız). Patatesleri soyalım ve onları da küp küp doğrayalım. Kabağın dışını da şeritler halinde kesip aynı büyüklükte doğrayıp hazırlayalım. Bir tutam taze fasulyeyi de küçük küçük doğrayalım.

Bütün malzemeler hazır edildikten sonra tenceremize önce kuşbaşı etlerimizi yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız bütün sebzeleri karıştırıp ilave edelim. Daha sonrasında soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayarak ilave edelim. Küçük küçük doğranmış domatesleri ve biberleri de yemeğimizin üzerine ilave edelim.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 21.09.2016 12:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol