21 Ekim 2016 Cuma 16:47
Zeytinyağlı Bakla Yemeği Nasıl Yapılır?

e -karaman - Özellikle Ege ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan zeytinyağlı bakla yemeği, hem düşük kalorili olması hem de içerdiği zengin vitamin ve mineraller ile (A, D, B12, C, B6, Kalsiyum, Demir ve Magnezyum), ayrıca içerdiği protein değeri ile diyet yemek listelerinin de vazgeçilmezleri arasındadır. Her yemekte olduğu gibi zeytinyağlı bakla yemeğini yaparken de bir kaç püf noktası bulunmaktadır. Şimdi adım adım tarifimize geçiyoruz.

Zeytinyağlı Bakla Yemeği Nasıl Yapılır

Malzemeler;

- 1 kg. iç bakla

- 1 adet orta boy kuru soğan

- 1 demet dereotu

- Bir kaç damla limon suyu ( Baklanın kararmasını önler)

- Yemeğin suyunun kıvamlı olmasını isterseniz tercihe göre 1 silme yemek kaşığı un

- Zeytinyağı

- 1 su bardağı su

-Tuz

Öncelikle aldığımız baklaları güzelce bol su ile yıkıyoruz. Benim tavsiyem derin bir kapta biraz su da bekletip daha sonra yıkamanız. Bazı kişiler yıkama suyuna biraz sirke koymaktadırlar. Tercihe göre bu yöntemi de kullanabilirsiniz. Baklalar ile beraber dereotunu da yıkayıp ince ince doğruyoruz ve bir kenara alıyoruz.

Daha sonra soğanımızı küp küp doğrayıp içine zeytinyağını ekleyip ocağımızın altını açıyoruz. Soğanlarımız pembeleşmeden yağda kendini saldıktan sonra baklalarımızı da tencereye koyup isteğe göre unumuzu ekliyoruz. Daha sonrasında limon suyunu ve tuzunu (Miktar tercihinize bağlıdır.) ekleyip tenceredeki malzemelerin özdeşleşmesini sağlıyoruz. Suyumuzu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp, pişmeye bırakıyoruz.

Ocağın altını kapatmadan 15 dakika önce (ortalama 20-30 dk. pişirdikten sonra) doğradığımız dereotunu tencerenin içine koyup tüm malzemeleri bir süre daha beraber pişiriyoruz. Dereotunu yemeği ocaktan almadan bir süre önce koymamızın sebebi; Dereotunun rengini ve diriliğini tamamen kaybetmeyip yemeğimizin daha da şık bir görüntüye ve daha fazla lezzete sahip olması içindir. Yemeğimiz piştikten sonra servis tabağına alıp üzerini taze dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 21.10.2016 16:47
Anahtar Kelimeler:
YemeğiZeytinyağlıBakla
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol