admin2
admin2
01 Mayıs 2018 Salı 12:33
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI

KARAMAN’DA 1 MAYIS COŞKUSU
1 Mayıs İşçi Bayramı Karaman’da kutlandı. Eğitim Sen, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Teşkilatı, Tek Gıda İş Sendikası ve birçok sivil toplum kuruluşunun katıldığı 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları yürüyüşle başladı. Karaman Lisesi önünde toplanan kalabalık 1. İstasyon Caddesi üzerinden İşçi Bayramı marşları ve sloganlar eşliğinde yürüyerek kutlamaların yapılacağı Aktekke Kent Meydanına geldi.

Eğitim Sen Karaman Şubesi Başkanı Derya Kart burada yaptığı konuşmasında;
İşimiz, Ekmeğimiz, Yarınlarımız İçin; Eşit, Özgür ve Demokratik Bir Ülkede Bir Arada, Kardeşçe Yaşamak İçin, bugün yine alanlardayız.
1 Mayıs, ilk kez kutlandığı 1890 yılından bu yana, bütün ülkelerde, işçi ve emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırılara karşı talepleriyle alanlara çıktığı, birlik, mücadele ve dayanışma duygularını en somut şekilde alanlara yansıttığı evrensel bir gün olarak kabul edilmektedir. Eğitimin ve ülkenin geleceğine sahip çıkmak için 1 mayıs’ta alanlardayız. Yaşasın 1 Mayıs! Birlik, Mücadele ve  Dayanışma günümüz.”dedi.
Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı Orhan Soyaslan da, “1 Mayıs işçi bayramında Karaman’da çalışan işçileri bu alanlarda görmek istediklerini belirterek, “Umarım önümüzdeki yıllarda bu coşkumuz daha da artar.”dedi. Yapılan konuşmaların ardından İşçi Bayramı dolayısı ile sazlı türküler eşliğinde kutlamalar devam etti.


 

Son Güncelleme: 01.05.2018 12:36
Anahtar Kelimeler:
Karaman1 Mayıs
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol