06 Temmuz 2017 Perşembe 21:55
Şırnak halkının ev sahipliğinde unutulmaz bir gün geçirdi

Antalya’dan 180 kişilik bir heyetle Şırnak’ı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bizim burada bulunmamız önemli bir işaret fişeğidir. Bu milletin birliği beraberliğini pekiştirmek içindir. Bu meseleleri siyasallaştıranlar yanlış yoldan gidiyorlar. Bu milletin bir tek siyaseti vardır, milletin birliği ve beraberliğidir” dedi.

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Antalya’nın yardım elini uzattığı kardeş şehir Şırnak’a 180 kişilik bir heyetle çıkarma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Şırnaklıların sevgi seliyle karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, ilçe belediye başkanları, esnaf temsilcileri, STK temsilcileri, belediye bürokratları ve gazetecilerin yer aldığı Antalya heyeti, Şırnak halkının mükemmel ev sahipliğinde unutulmaz bir gün geçirdi. Gün boyu vatandaşlarla bir araya gelen, esnafı ziyaret eden, ASAT’ın gerçekleştireceği içme suyu yatırımının temelini atan Başkan Türel ve Antalya heyeti, Şırnak’la kurulan kardeşlik bağlarını daha da güçlendiren ziyaretin son durağı olan Cizre ilçesinde, basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtladı. 
ÖNEMLİ OLAN KARDEŞLİK BAĞI 
Türel toplantında şöyle konuştu: “Şırnak’ı ilk defa gören arkadaşlarımız olduğunu biliyorum. Buraları gördüğümüzde Türkiye’de bu ülkenin birliği ve beraberliği için verilen mücadelenin ne kadar büyük bir fedakarlık ve meşakkat istediğini daha iyi anlıyorsunuzdur. Ben doğuya milletvekilliğim döneminde, daha sonra belediye başkanlığım döneminde defalarca geldim. Hükümetimizin ve genel merkezimizin, partimizin ortaya koymuş olduğu gönül köprüsü projesi kapsamında biz Şırnak’la kardeş şehir ilişkisi içerisinde olduk. Buraya, şahit oldunuz, birçok yatırımı yapmaya çalışıyoruz. Bu yatırımların miktarları çok önem arz etmiyor. Büyükşehir Belediyesi buraya 15 milyonluk yatırım yapmış, 115 milyonluk yatırım yapmış, 5 milyonluk yatırım yapmış bunların inanın hiçbirinin önemi yok. Bunların bu aradaki dostluk köprülerinin kurulmasına vesile olması açısından büyük önemi var. Biz bugün bu hizmetlerle böyle bir kardeş şehir bağı oluşturmasaydık bugün o esnafla bir araya geldiğimizdeki muhteşem manzaralar, STK’larla bir araya geldiğimizde o çok yakın ilgileri belki söz konusu olmayabilirdi.”
BİRLİK BERABERLİK HAİNLERİN OYUNLARINI BOZDU
Dış güçlerin yüzyıllardır Türkiye’yi toplumun sinir uçlarına dokunmak suretiyle bölmeye, parçalamaya çalıştığına dikkati çeken Türel, şunları söyledi: “Bizim zenginliklerimizi hep bir ayrılık meselesi gibi göstermişler. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız, 14 Ağustos 2001’de Afyonkarahisar’dan yola çıkıyorken dinsel, mezhepsel ve bölgesel ayrımcılığı kesinlikle reddediyoruz diyerek yola çıkmıştır. Bunlar Türkiye’nin sadece Cumhuriyet döneminin sorunları değildir. Osmanlı, Selçuklu belki daha öncesine kadar gidiyor. Ama bu milletin birliği ve beraberliği bütün bu hainlerin oyunlarını bozmuş. Bu devleti ayakta tutan, bu büyük millettir. 15 Temmuz akşamında Cizre Köprüsü’nden asker kılığına girmiş 600 FETÖ’cüye köprüyü dar eden Şırnaklılar, Cizreliler bu milletin beraberliğini 1 sene önce Kürt’üyle Türk’üyle Laz’ıyla Çerkez’iyle o akşam da teyit etmiştir.”

ETLE TIRNAK GİBİYİZ
Millet içerisinde Türk- Kürt ayrışmasının hiçbir zaman olmadığını vurgulayan Başkan Menderes Türel, “Biz etle tırnak gibiyiz. Bu bizim aslında en büyük gücümüz. Bu ayrılıkları biz zenginlik olarak görüyorken birileri bölme, parçalama senaryolarıyla ve tabi ki dizginleri dışarda tutanların ortaya koyduğu senaryolarla hep ayağımıza prangalar vurmak istemişler. Mesele bu kadar basit. Ama işte görüyorsunuz bugün terörle mücadele çok güçlü bir şekilde veriliyor. Bugün görüyorsunuz Şırnak’ta 16 Nisan referandumunda yüzde 46’lık bir netice çıkıyor arkadaşlar; Evet.  Bu çok önemli bir mesaj. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu politikaların zamanla artık toplumsal teyidini ifade ediyor. Bizim Şırnak’taki oyumuz yüzde 13’tü. Şimdi yüzde 46 evet çıkıyor” diye konuştu. 
TERÖR ÖRGÜTÜNE SEMPATİ AZALDI
Terörü dünyada yok etmiş hiçbir ülke olmadığının altını çizen Türel, şu değerlendirmelerde bulundu: “Kimse terörü sıfırlayamaz. Kimse de sıfırlayamamış. Ama terörü minimize edebilirsiniz. Terörü, teröristi yalnızlaştırabilirsiniz, radikalleştirebilirsiniz. Terörün aslında tek çözümü bu. Bunun anahtarı toplumsal mutabakatı sağlamak. AK Parti 16 senedir buna uğraşıyor. Çözüm süreci ile uğraştı. Şimdi terörle güçlü mücadele ile uğraşıyor. Ama bugün geldiğimiz noktada artık anketlerde görüyoruz ki terör örgütü dağa gönderecek gençleri artık buralarda bulmakta zorlanıyor. Bunu haberlerde okuyoruz, istihbarat raporlarında görüyoruz. Anketlerde de artık terör örgütüne Kürt halkının geçmişteki sempatisi yüzde 75’lerde iken bugün tersine dönmüş artık yüzde 25’lere düşmüş. Terör örgütünün artık halk nezdindeki sempatisinin azalması çok iyi bir noktaya gittiğimizi gösteriyor. Dolayısıyla bizim burada kurmaya çalıştığımız kardeş şehir ilişkisi Şırnak’ın su sorununu çözmeye çalışmaktan ibaret bir ilişki değil.  Bu vesile ile dostluğu güçlendirmek, kardeşliği pekiştirmek, birlik beraberliği ortaya koymak.”
MİLLETİN SİYASETİ BİRLİK BERABERLİK
Milletin büyüklüğünün, milli beraberliğinin en büyük göstergesinin Çanakkale Şehitliği olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şunları aktardı: “Her yıl binlerce, Antalyalı hemşerilerimizi Çanakkale Şehitliği’ne götürürüm. O bir turistik geziden ibaret bir gezi değildir. İmkanım olsa 80 milyonu Çanakkale Şehitliği’ne götürürüm. Oraya gittiğinizde görecekseniz; Kürt Mehmet de orada yatıyor, Türk Hasan da orada yatıyor. Laz Temel de orada yatıyor, Çerkez Ethem de orada yatıyor. Ben o yüzden, gittim oraya ve Avrupa’nın en büyük Türk Bayrağı’nı çektim ilk dönemimde. 2 ton ağırlığındadır, bayrak ebadı aşağı yukarı 140 metreye 80 metredir, gönderin yüksekliği de neredeyse 70 metreyi bulur. Altında da yazar Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şehitlerimize armağanıdır diye. Bunlar böyle hadi gidelim oraya bir bayrak dikelim düşüncesinden ibaret şeyler değildir. Bunlar işaret fişeğidir. Bugün bizim burada bulunmamız önemli bir işaret fişeğidir. Bu milletin birliği beraberliğini pekiştirmek içindir. Bu meseleleri siyasallaştıranlar yanlış yoldan gidiyorlar. Bu milletin bir tek siyaseti vardır. Bu milletin birliği ve beraberliği. Buna gayret edenler iyi tespit etmeliyiz. O zaman bu ülkenin geleceğine seçmen olarak da katkı sağlıyoruz. Ben bunu AK Partili birisi olarak söylemiyorum. Ben bunu memleketini seven birisi olarak söylüyorum. Ve bu felsefeyi AK Parti taşıdığı için de onurla partimde siyaset yapıyorum.”
ŞIRNAK’A DA MOSTAR’A DA YATIRIM
Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin Şırnak’a ne kadar yatırım yapacağının sorulması üzerine, “Gücümüz ne kadarsa o kadar yaparız. Biz bugün 15 milyonun üzerinde bir yatırım yapmışız. Şırnak’la kardeş olduğumuzda acaba 3-5 milyon bir şey yapabilir miyiz diyorduk. Bakın burada bulunmamız bir işaret fişeğidir dedim. Biz sadece Şırnak’a yatırım yapmıyoruz. Biz Mostar’a da bir Antalya öğrenci yurdu inşa ediyoruz. Kaba inşaatı bitmek üzere. İnşallah orada da hep birlikte açılışa gideriz. Ben 1 ay sonra Kosova’da olacağım. Oradaki ecdat yadigarı torunlarımızın yüz tane çocuğumuzun sünnet törenine katılacağım ve sünnetlerini ben yaptıracağım inşallah. 
Bizim bugün Şırnak’ta yaptıklarımızla, Mostar’da yaptıklarımızın arasında hiçbir fark yoktur. Kosova’da 1 ay sonra çocuklarımızı sünnet ettirmenin Şırnak’ta Mostar’la yaptıklarımızla hiçbir farkı yoktur. Bunu idrak ettiğinde bu millet o zaman bütün sorunlarını çözer” diye konuştu.
NE DİYORLARSA DESİNLER
 Türel, “Antalya’mızın parasını Ağrı’da harcıyorlar” propagandası yapanlar var. Bu Antalya’nın size olan düşüncesinde etkili olabilir mi? Siz bu eleştirilere ne diyorsunuz? şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı: “Biz bunları insanlık için yapıyoruz. Daha önce de ifade ettim, belediye hizmetinin olduğu yerde siyaset olmaz. Ben buraya siyaset yapmaya gelmedim. Kardeşliğimizi pekiştirmeye geldim. Hala bunun arkasından siyaset üretmeye çalışanlar, yanlış yoldalar. Ne diyorlarsa desinler. Ben Mostar’a yurt yaptığımda farklı kesimler onun üzerinden siyaset yapıyor, Şırnak’a içme suyu problemini çözdüğümde farklı kesimler onun üzerinden siyaset yapıyor. Yapan yine Menderes Türel. Ben bu milletin bekası için çalışıyorum. Yaptığım işlerin hiçbirinde de siyasi hesap yapmadım. Arkadaşlar huzur ve barış olmazsa Antalya da olmaz. Şırnak da olmaz. Güvenlik olmazsa İstanbul da olmaz, Ankara da olmaz, Van da olmaz, Edirne de olmaz. At gözlükleriyle bakıp  ‘Antalya’nın parası ile Antalya’da yatırım yap’ dersek yarın huzur güvenlik olmazsa nasıl yapacağız o yatırımları Antalya’da? Biz bu huzur, güvenlik, birlik, beraberlik, kardeşlik için bunları yapacağız ki Antalya’da da hizmetlerimizi daha güçlü şekilde yapalım. “

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cizrespor’u da ziyaret etti. Cizrespor yönetimi Başkan Türel’e isminin yazılı olduğu 07 numaralı formayı hediye etti.

Anahtar Kelimeler:
Menderes TürelŞırnak
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol