Hasan Özen
Hasan Özen
07 Mart 2018 Çarşamba 09:56
OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vali Büyükakın, Valilik Toplantı Salonu'nda, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Okuma Yazma Seferberliği kapsamında ilk dönem kurslarının 5 Mart Pazartesi günü başlayacağını söyledi. 

Vali Büyükakın, “Cumhurbaşkanlığımızın almış olduğu bir karar gereği ülkemizdeki okuma yazma seviyesini daha iyiye, daha yüksek rakamlara çıkarmak için bir seferberlik çalışması programı başlatıldı. Bu kapsamda ilimizde 5 Martta okuma yazma kursları başlatılacak.” dedi.

“GEREKİRSE TEK BİR KİŞİ İÇİN KURS AÇILACAK”

Okuma Yazma Seferberliğinin önemine ve Bilecik'in bu konuda üzerine düşen görevi titizlikle yerine getirmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Büyükakın "Böylesi önemli bir projede Valilik olarak tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanmaya hazırız. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek olan bu çalışmaya tüm kurumlarımız destek verecek. İlimizde okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaşımızın kalmaması için çalışacağız. Gerekirse tek bir kişi için kurs açacağız. Bilecik bu projeden alnının akıyla çıkacaktır." diye konuştu. 

BİLECİK'TE 784 KİŞİ OKUMA YAZMA BİLMİYOR

Okuma Yazma Seferberliği kapsamında Bilecik il genelinde yapılan alan taramasında okuma yazma bilmeyen kişi sayısının 784 olduğunun belirtildiği toplantıda, kurslara başvurunun Halk Eğitim Merkezleri, okullar ve muhtarlıklar aracılığıyla yapılacağı bildirildi. Kurslara bugüne kadar 211 kayıt yapıldığını bildiren yetkililer, bu sayının artacağını ifade ettiler.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol