16 Kasım 2016 Çarşamba 20:17
İtalya  Avrupa Birliği bayrağını kaldırdı

İtalya Başbakanı Renzi'den AB Hamlesi. Avrupa Birliği ile sürtüşmeler yaşayan Başbakan Renzi AB bayrağını kaldırttı.
Son dönemlerde Avrupa Birliği ile büyük sürtüşmeler yaşayan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Başbakanlık Sarayı'ndan AB bayrağını kaldırttı.

Özellikle kaçak mülteciler konusunda AB'nin iki güçlü ülkesi Fransa ve Almanya ile anlaşamayan Renzi son olarak ülkede yaşanan deprem felaketlerine AB'nin duyarsız olduğunu belirtmiş ve Birliğin ne işe yaradığını sorgulamıştı.

CNN Türk'ten Reha Erus'un haberine göre, İtalya'da aldığı ekonomik önlemleri de AB'ye beğendiremeyen Matteo Renzi, Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinden sonra kendi başına hareket etme isteği dışında Brüksel'e bir meydan okuma olarak özellikle Avrupa'daki sağ partilerce gündeme getirildi.

Aralık ayında yapılması öngörülen anayasal reformlar referandumu ile ilgili vatanseverlik duygusunu aşılamayı hedefleyen Renzi şimdilik konuk devlet adamları ve basın toplantılarında AB bayrağını kaldırtarak, sadece İtalyan bayrağını fon olarak kullanıyor.

AB'nin kurucularından eski Konsey başkanı ve İtalya Başbakanlarından Romano Prodi, “Renzi'nin AB bayrağını indirmesi yüreğimi parçaladı. Umarım geçici bir harekettir” açıklaması yaptı.

yenişafak

Son Güncelleme: 16.11.2016 20:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol