Hasan Özen
Hasan Özen
05 Aralık 2018 Çarşamba 10:36
Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Adem KAPAR, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Engelli vatandaşlarımızın ekonomi, eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda tüm sorunlarını çözmek ve onları her türlü haklardan yararlandırmak sosyal devletin bir görevi olduğu kadar hepimizin bir insanlık görevidir. Engellilerin toplumsal hayata aktif olarak katılımı, tüm toplum için bir mutluluk kaynağıdır. Engellilerin sorunlarıyla ilgili toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla herkes üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir.
Bizler de Yerel Yönetim Yetkilileri olarak engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol almalarını ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durmaktayız.
     Her bireyin birer engelli adayı olduğunu unutmamalı, hayatı paylaşmak için hiçbir engel olmadığı anlayışı benimsenmeli ve herkes bu doğrultuda hareket etmelidir. İnsanlığın ortak sorunu olan ve her an, herhangi bir insanın başına gelme ihtimali olan engellilik hali ancak toplum tarafından bilinçli hareket edilerek engelsiz bir yaşam haline dönüştürülebilir.
     3 Aralık Dünya Engelliler Gününün engelli vatandaşlarımızla ilgili sorunların çözümünde duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, bu özel günlerini kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerini saygıyla selamlıyorum.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol