16 Şubat 2017 Perşembe 15:03
Resti Çekti: Ülkeyi Terket !

Venezuella Başkanı Nicolas Maduro, CNN’in yaptığı haberlerde gerçekleri saptırdığını belirtiği. Bu nedenle CNN’den ülkeyi terk etmesini istiyor

Uzun zamandır ekonomik krizle mücadele eden Venezuella’da bu defa CNN gündem oldu. Yaptığı haberleri kasıtlı olarak çarptırdığı gerekçesi ile ülke başkanı Nicolas Maduro tarafından ülkeyi terk etmesi istenen CNN, Maduro tarafından ‘’gerçekleri çarptırarak haber yapmak’’ suçlaması ile suçlanıyor. 

Geçen hafta Venezuella’da bir olay meydana geldi. Yaşanan olay nedeni ile Maduro, CNN isimli televizyon kanalının gerçekleri çarptırarak haberleştirdiğini belirtti. CNN’in ülkesinde yaptığı son haberlerinden birinde bir öğrencinin okuduğu okulun eski olduğu ve bu öğrencinin açlık problemleri yaşadığını konu aldığını ve bunu haber olarak kendisine ulaştırdığını belirten Maduro, CNN’in bu yayını çarpıtmaya çalıştığını, bunu yapamayacağını belirtiyor. 

CNN’in yaptığı ve ülkede olay olmasına neden olan bir diğer haber ise Venezuella hükümetinin terör ile bağlantısı olanlara pasaport vermiş olması ihtimaliyle alakalıydı. CNN’in ülkede yaptığı diğer bir skandal haberin ise Irak’ta bir dönem Venezuella Konsolosluğu’nda avukatlık yapmış olan Misael Lopez’in bu görevi yürüttüğü ve Konsolosluk’ta avukatlık yaptığı dönemde binlerce insanın vize ve pasaportlarını sattığı yönünde. CNN, yaptığı bu haberin doğruluğunu ispatlayabileceği bir de şahidin olduğunu belirtiyor. Ancak CNN’in Venezuella’nın Irak Konsolosluğu’nda avukatlık yapan Misael Lopez’in bu işi yaptığına dair şahidin olduğu ve böyle bir durumun vuku bulduğu konusu hükümet kaynaklarınca yalanlandı. CNN tarafından dile getiren iddiaları yalanlayan hükümet kaynakları CNN’in gerçekleri saptırdığına dikkat çekiyor. 

CNN’in tüm haberler ve yaklaşımlarından dolayı bizzat ülkenin Başbakanı olan Nicolas Maduro tarafından ülkeden kovulmasına karşılık CNN’in nasıl bir yol izleyeceği ve bu söyleme nasıl bir karşılık vereceği ise herkesçe merak konusu oldu. 

Son Güncelleme: 16.02.2017 20:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol