11 Mart 2017 Cumartesi 14:29
Son Dakika! Bill Gates İflas Etti!

Neredeyse herkesin evinde onun bir teknolojisi olan Bill Gates şu sıralar sıkıntılar günler yaşıyor. Onun şirketlerinin ürünlerini kullanmayanımız yoktur ve kazancını da tahmin etmemiz zor çünkü dünyanın en zengin iş adamlarından birisi ve şu sıralar iflas bayrağını çekmiş durumda.

İflas Etti

Amerikalı teknoloji lideri olan Bill Gates yeni piller geliştirmek ve bu ürünleri kullanmak için kurduğu şirketin iflasını bildirdi. Ciddi araştırmalar ile çalışmalarını sürdüren firma Aquion şirketi yatırım yetersiz yapılması nedeni ile iflas ettiği resmen açıklamış durumda.

Yapılan Yatırımlar

Teknolojinin en üst seviyesinde ki patronlardan biri olan Bill Gates büyük oranda yatırım yaptığı ve pil teknolojileri geliştirdiği şirketinde 190 milyonu geçen yatırım aldı ve pil konusunda büyük ilerlemeler yaşadı. İflasın nedenini açıklayan Şirket CEO’su Scott Pearson Pil teknolojilerinin çok zor bir iş olduğunu söylerken başarı için uzun bir vadenin gerekliliğinden bahsetti. Bu teknolojinin çok pahalı olmasında dolayı ciddi oranda yatırımın yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Gelişmeler İflası Engellemedi

Aquion şirketi tarafından geliştirilmiş sodyum iyon teknolojisi piller 5 binden fazla şarjda bile özelliğini kaybetmiyordu ve bu olay uzun kullanım ömrü sunuyordu. Ayrıca güvenlik tarafında da gelişmiş olan piller ne yazık ki şirketi iflastan döndüremedi. Mobil teknolojilerin en büyük ihtiyacı olan uzun ömürlü pil teknolojisi için bu haber çok üzücü diyebiliriz.

Son Güncelleme: 13.03.2017 16:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol