Hasan Özen
Hasan Özen
20 Mayıs 2020 Çarşamba 18:19
İL MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN’DAN ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

İl Müdürü Mehmet Çalışkan, geçtiğimiz hafta yayınlanan illerin EBA kullanım oranları üzerine bir değerlendirme yaparak öğrenci ve öğretmen kullanımları bakımından uzaktan eğitim sürecinin başından bu yana ilk 10’da yer almayı sağlayan ilimiz öğretmenlerine teşekkür etti. 
İl Müdürü Çalışkan yaptığı değerlendirmede ara tatilin ardından uzaktan eğitim boyunca ilimiz öğretmenlerinin ve öğrencilerin EBA’yı aktif kullanımı için içerik oluşturularak planlama yapıldığını ifade etti.
Bu çalışmada EBA’yla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının mesai kavramı gütmeden günün her saatinde okul gruplarına sistemle ilgili bilgi paylaşımı yaptığını vurgulayan Mehmet Çalışkan, “Normal olmayan bir süreçten geçiyoruz. Bu çerçevede süreci nasıl daha iyi yürütebiliriz diye yapılan toplantılar neticesinde EBA’yı aktif kullanıma yönelik arkadaşlarımız planlama dâhilinde içerik oluşturdu, sistem kullanım detaylarına ilişkin gece gündüz gruplarda bilgilendirmeler yaptı. Okul müdürlerimizin özverisi ile oluşturulan canlı yayın planlamaları ve raporlar, sistemde daima aktif yer almamızı sağladı. Mart ayından bu yana EBA girişleri ve kullanım oranlarını sürekli takip ediyoruz. Bu başarıda en büyük pay sahibi temel uygulayıcılarımız öğretmenlerimizin sayesinde daima canlı yayınlar, konu tekrarları, zaman zaman ödevlendirmelerle öğrenci iletişimimiz hiç kopmadı. EBA verilerinde Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almamız da bunun göstergelerinden biri. Sürecin sağlıklı yürütülmesi aşamasında üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan eğitim camiamızda yer alan her bir ferde ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle alınan tedbirler neticesinde en kısa zamanda sağlıkla normal hayata dönebilmeyi diliyorum.” dedi.
Bugün itibariyle ilimizin EBA sıralaması akademik destekte aktif kullanıma göre Türkiye 2.si, kullanıcı başına ortalama kullanım süresinde Türkiye 3.’sü, EBA kullanıcı başına ortalama kullanım süresinde de 4. durumundayız. Ayrıca EBA öğretmen kullanımında %100’lük kullanım oranına ulaşan iller arasında yer alıyoruz.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol