Hasan Özen
Hasan Özen
22 Mayıs 2020 Cuma 18:03
TÜRKÇENİN ÖNEMİNİ ANLATAN YARIŞMANIN SONUÇLARI AÇIKLANDI

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi iş birliği ile Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir, öykü vekompozisyon yarışmasının merakla beklenen sonuçları açıklandı.
Karamanoğlu Mehmet Bey'in yayımladığı Türkçenin ilk kez resmi dil olarak kabul edildiği fermanın 743. yılında Türkçenin Başkenti olarak kabul edilen Karaman'da ilkokul öğrencileri şiir, ortaokul öğrencileri hikâye ve lise öğrencilerinin deneme türündeki kompozisyon eserleriyle katıldığı ve öğrencilerin kalemlerini konuşturarak özgün eserler oluşturdukları renkli yarışmanın değerlendirilmesi yapıldı.
"Daima Türkçe" konusuyla üç kategoride yarışan öğrenciler duygularını kağıda dökerek Türkçenin önemini anlattılar. Yoğun katılımın görüldüğü yarışma sonuçlarına göre;
İlkokul kategorisinde Abdurrahim Karakoç İlkokulu 4/C sınıfından Emir Serkan Gürsoy birinci, Yılmaz Babaoğlu İlkokulu 4/B sınıfından Ali Altunbaş ikinci ve İbrahim Bey İlkokulu 4/B sınıfından Yalçın Çelik üçüncü oldu.
Ortaokul kategorisinde Özel Başarı Koleji 6. sınıf öğrencilerinden Nursima Uzun birinci,  Özel Babaoğlu Ortaokulu 6/D sınıfından Bengisu Töblek ikinci ve İmaret Ortaokulu 5/A sınıfından Ömür Erdoğan üçüncü oldu.
Lise kategorisinde ise 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11/C sınıfından Fatma Zehra Aytekin birinci, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi 9/C sınıfından Meryem Aslan ikinci ve açıköğretim öğrencisi Mehmet Furkan Şaşma ise üçüncü oldu.
Buram buram Türkçe kokan ve öğrencilerin en güzel düşünce ve hislerini barındıran bu anlamlı yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eder, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.


Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol