21 Temmuz 2017 Cuma 11:16
Büyükşehir'in Örnek Projesi Makine Mühendisleri Tarafından Ziyaret Edildi

2017 yılının mart ayında kurulumu tamamlanan ve üretime başlayan Bağlarbaşı Güneş Enerji Santrali kurumlar, odalar, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelere projelendirme sürecinden başlayarak tesisi kurulumu ve işletilmesi hakkındaki teknik bilgileri vermek amacıyla misafirlerini ağırlamaya başladı.

Önceki gün tesise ziyarette bulunan Gaziantep Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyelerine tesis hakkındaki teknik bilgiler anlatıldı ve yerinde saha gezisi yapıltırıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin bir diğer yenilenebilir enerji yatırımı olan Biyogaz Enerji Santralinde yapılan çalışmalar ve tesis hakkında bilgilerde verildi.

Enerji verimliliği, enerji yönetimi ve yenilenebilir enerji projeleri ile enerji için farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarının yapıldığı, çevre dostu bir yaklaşım ile ilerlenerek mevcut yenilenebilir enerji kaynaklarından maksimum seviyede fayda sağlama vizyonu ile hareket eden Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilerin verildiği teknik gezide Bureau Veritas tarafından sertifikalandırılmış olan Bağlarbaşı Güneş Enerji Santrali Gaziantep için ne kadar önemli bir yatırım olduğunu ortaya koydu.

Gaziantep Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fehmi Belpınar proje gezisinde şunları ifade etti: "Gaziantep Büyükşehir Belediyesine örnek bir enerji tesisini kentimize kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Makina Mühendisleri Odası olarak desteklerimiz ve ortak çalışmalarımız devam edecek. Tüm oda üyelerini eylül ayında bu tesise getirerek bilgi almaya ve paylaşmaya devam edeceğiz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yenilenebilir enerji alanında kentimize örnek çalışmalar yapmaktadır. Oğuzeli ilçesinde yapımı süren 1 MW'lık Biyogaz Enerji Santraline de en kısa sürede ziyaretimizi gerçekleştireceğiz.”

1 MW Güneş Enerji Santrali ile yılda yaklaşık 1.700.000 kwh elektrik üretiminin gerçekleşmesi beklenen tesisde gerçekleşen üretim ile yılda yaklaşık 1020 ton CO2 doğaya salınımı engellenerek yaklaşık 92 bin 727 adet ağaç kurtarılmış olacak.

Bölgede var olan enerji potansiyelini ortaya çıkarmak için sık sık sektör paydaşlarının ağırlandığı Büyükşehir Belediyesi’nde, yapılan çalışmalar yerinde anlatılarak belediyenin ve bölgenin enerji sektörüne olan katkısından maksimum fayda sağlanması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
Gaziantep Haber
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol