Hasan Özen
Hasan Özen
24 Aralık 2018 Pazartesi 11:07
Vali Gül, “Gaziantep’in kurtuluşuna her sene yeniden can veren tüm Gazianteplilere teşekkür ediyorum”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan maratonda katılımcılara hitap eden Vali Gül,  Gaziantep’in savunmasına, kurtuluş mücadelesine her sene yeniden can veren yediden yetmişe tüm Gazianteplilere teşekkür ederek sporculara başarılar diledi. 
 
Vali Gül, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Her bir sporcumuzu her bir gönüllümüzü, tebrik ediyorum. Gaziantep savunmasına, Gaziantep kurutuluşuna her sene tekrardan can veren, bu duyguyu yaşatan yediden yetmişe tüm Gazianteplilerin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor yarışan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.
 
Çok kısa süre olmasına rağmen Gazi Yarı Maratonu her geçen sene üzerine katlayarak devam ediyor. İnşallah gelecek sene yüz binin üzerinde katılımla Türkiye’deki sayılı yarışmalardan biri olacak” şeklinde konuşmasını sürdürdü. 
 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise organizasyonun beşincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "97 yıl önce bugün atalarımız istiklal ve istikbal, kurtuluş, diriliş için büyük bir direnç gösterdi. Bugün de torunları olarak bu tarihle, geçmişle övünüyoruz. Oradan aldığımız güçle Gaziantep aşkıyla koşuyoruz." dedi.
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde protokol yürüyüşüyle başlayan ve yarı maraton, halk koşusu, çocuklar yarışı olmak üzere üç kategoride düzenlenen organizasyona yaklaşık 64 bin kişi katıldı.
 
Etkinlikte, Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve diğer yetkililer yer aldı.
 
Yarı maratonda dereceye giren erkeklere ödülleri Vali Davut Gül ve dereceye giren kadınlara ödülleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından verildi.  

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol