Hasan Özen
Hasan Özen
24 Aralık 2018 Pazartesi 11:26
Vali Gül, “ Kadınların eliyle üretim yapılması ve bunun markalaşması çok önemli”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonunda, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan’ın projeyi tanıtım konuşmaları, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi, aynı zamanda proje danışmanı Prof. Dr. Osman Kola’nın Moringa bitkisini tanıtım sunumları ile gerçekleştirilen programda salondakilere hitabeden Vali Gül, markalaşmanın önemine değinerek projenin dört önemli yönü olduğunu söyledi.
 
Vali Gül, “ Bu projenin dört önemli yönü var.  Bunlarda ilki hiç şüphesiz kadınların eliyle üretimin yapılmasıdır. Bunun organik olarak yapılması ayrı bir güzellik, markalaştırarak yerel markalar yapmak ise hepsinden daha da önemlidir. Üretilen ürünün markalaştırmak ve tanıtımını yapmak verilen emeğin karşılığının alınması anlamında da önem arz etmektedir” dedi.
 
Projeye olan beğenisini ifade eden Vali Gül, “ İsmiyle, sloganlarıyla, ambalajıyla, kadınların kooperatif kurması ve en önemlisi kadınların bu işe emek harcamasıyla her yönüyle dört dörtlük olan bu projede bizlere düşen görev,  üretilen ürünlerin pazarda yeterince tanıtılması ve bunların sürdürülebilir olmasını sağlamaktır”  şeklinde konuştu.
 
Konuşmalar sonunda Valimiz Davut Gül ve eşi Gülden Gül Hanımefendi tarafından projede emeği geçenlere plaket ve sertifikaları verildi.
 
Program sonunda Moringa bitkisinden üretilen ürünler katılımcılara dağıtıldı.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol