03 Mayıs 2017 Çarşamba 05:27
Türkiye'nin İlk ve Tek Festivali Kayseri'de Başladı

e-karaman haber sitemizin edindiği bilgiye göre, 12. Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali Şehir Tiyatrosu’ndaki açılış töreniyle başladı. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, Türkiye’de ilk ve tek olan festivale bugüne kadar toplam 313 okulun katıldığını ve yaklaşık 5 bin öğrencinin görev aldığını söyledi. Özgöncü, sahnelenen oyunları bugüne kadar yaklaşık 250 bin kişinin izlediğini kaydetti. Bu yıl 2-21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan festivale yurt dışından Kıbrıs, Azerbaycan, Gürcistan ve Bosna Hersek’ten 4 okul, yurt içinden Ankara ve İzmir’den ikişer olmak üzere İstanbul, Konya, Eskişehir ve Ordu’dan toplam 8 okul ve Kayseri’den 16 okulun katılacağını dile getiren Salih Özgöncü, “Toplam 28 okulun katılımıyla yapılacak tiyatro festivalimizin tiyatroya gönül vermiş öğrencilerimizle bir şölen havasında geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özgöncü daha sonra katılan tüm okullara hediyelerini takdim etti.

Tiyatro Festivalinin açılışına ünlü tiyatroculardan Yakup Yavru da katıldı. Öğrencilere oyunculukla ilgili tecrübelerini anlatan Yakup Yavru, öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırdı.

21 Mayıs’a kadar sürecek olan 12. Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali süresince Şehir Tiyatrosu’nda her gün 14.00 ve 20.00 saatlerinde iki ayrı okulun oyunu sahnelenecek.

Son Güncelleme: 03.05.2017 06:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol