Hasan Özen
Hasan Özen
23 Ekim 2018 Salı 12:20
BÜTÇESİ VAR AMA BİR CAMİ YAPTIRAMIYOR!

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ 95 MİLYON BÜTÇEYİ NEREDE KULLANIYOR ?

CAMİ İNŞAATI İÇİN HALKTAN PARA İSTİYOR

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, milyonluk bütçeye rağmen halktan yardım ve destek bekliyor.
KMÜ, Hükümet nezdinde bütçe teklifi ile istediğini alırken, bünyesinde yapımı süren Cami inşaatı için ise kamuoyundan yardım talep etmesi dikkatleri üzerine çekiyor.

Her yıl bütçesini artırarak fiziki alanda gelişim gösterdiği gözlenen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, buna karşılık aldığı milyonluk ödeneklere rağmen sosyal anlamda bazı konularda eksik kalıyor.
Üniversite Yönetimi, Karaman’da Üniversite yerleşkesinde yer alan ve 2012 yılında temeli atılarak inşaat çalışmaları devam eden “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Camii” için vatandaşlardan yardım ve destek bekliyor.
 

95 MİLYON BÜTÇEYİ NEREDE KULLANIYOR ?

Geçtiğimiz haftalarda İlin idarecileri ile Yunus Emre Yerleşkesinde yer alan Üniversite Cami çalışmaları yerinde incelenirken, Karaman’a değer katacak bu görkemli yapı için Rektörlük, Karamanlı vatandaşlardan ve hayırseverlerden caminin ibadete açılabilmesi için yardım talep ediyor. Yardımlar için banka şubesi Iban numarası hesapları da verilirken, Üniversite yönetimi 95 milyonluk bütçeden cami inşaatı için “Hiç mi para aktaramıyor ?” sorusunu akıllara getiriyor.
BÜTÇESİ HER YIL ARTIYOR
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin, 2019 yılı bütçe ödeneği 95.814.000 milyon lirayı gördü. Bu rakam, 2017 bütçesinden 5 milyon daha artış gösterdiği öğrenildi.
Yüksek Planlama Kurulu’nun (YPK) 2017-2019 dönemini kapsayan “Orta Vadeli Mali Plan”a ilişkin kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanmıştı.

Son Güncelleme: 23.10.2018 12:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol