Hasan Özen
Hasan Özen
21 Kasım 2019 Perşembe 22:57
KMÜ AKADEMİK PERSONELİNE EĞİTİMCİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Eğitim-öğretimin uluslararası kalite standartları ve Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından öngörülen kalite kriterleri temelinde planlanarak öğretim elemanlarının eğiticilik yeterliğini yükseltmeyi amaçlayan program, üniversitenin 2019-2023 Stratejik Planı doğrultusunda gerçekleştirildi.

"Eğitimcilerin Eğitimi" adını taşıyan ve üniversitede görev yapan akademik personelin katıldığı program, KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlendi. Gün boyu süren program kapsamında KMÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından akademisyenlere "öğrenme psikolojisi, yetişkin eğitimi, öğretim yaklaşımları, sınıf yönetimi ve etkili iletişim, ölçme ve değerlendirme" konularında seminerler verildi.

Öğrenme Psikolojisi başlığıyla gerçekleştirilen ve Dr. Öğr. Üyesi Hülya Ercan tarafından verilen ilk seminerde öğrenme ve eğitime ilişkin temel kavramlar, öğrenmeyi etkileyen faktörler, öğrenme kuramları ve öğrenmede bireysel farklılıklar anlatılırken Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Selvitopu tarafından verilen ve Yetişkin Eğitimi başlığını taşıyan ikinci seminerde yetişkin eğitiminin temel özellikleri ve kuramsal temelleri ile yetişkin eğitiminde planlama üzerinde duruldu. Öğretim Yaklaşımları, Yöntem ve Teknikleri başlığını taşıyan ve Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Zeybek tarafından verilen üçüncü eğitim seminerinde ise yetişkin eğitiminde öğrenme yaklaşımları, kullanılan materyaller, öğretim yöntemleri ve teknikleri, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi ve Eğitim Programlarımız gibi konular irdelendi. Sınıf Yönetimi ve Etkili İletişim başlığını taşıyan ve Dr. Öğr. Üyesi Ömür Çoban tarafından verilen seminerde ise eğitim yönetiminde insan ilişkileri ve etkili iletişim yöntemleri, sınıf yönetimi ve disiplin, sınıfta istenmeyen davranışlar ve engelleyici stratejiler, karar verme ve zaman yönetimi gibi konular masaya yatırıldı. Ölçme ve Değerlendirme başlığını taşıyan ve Dr. Öğr. Üyesi Kasım Karataş tarafından verilen son seminerde ise ölçme-değerlendirmenin temel kavramları, temel istatistikler ve test geliştirme hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Eğitim programını ziyaret ederek gerek eğitmenlere gerekse katılımcılara teşekkür eden KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesip Aktan ve Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Cihad Şentürk ile Dr. Öğr. Üyesi Elif Yılmaz'a, ayrıca semineri veren öğretim üyelerine teşekkür belgesi verdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol