16 Mart 2017 Perşembe 14:38
O Türk Dizisi ABD'de İzlenme Rekorları Kırıyor!

Türk dizileri sadece Türkiye’de büyük rağbet görmekle kalmayıp dünyayı da kasıp kavurmaya devam ediyor. Birçok diziyi hem bölümlerini hem de formatlarını satın alarak yayınlayan yabancı kanallar gözünü yine bir Türk dizisine dikti. Yayınlandığı 2005- 2007 yılları arasında reyting rekorları kıran Gümüş dizisi bir ABD kanalına satıldı.

Yurtdışına Satılan İlk Dizi

Türk televizyon tarihinde yurtdışına satılan ilk dizi olma özelliğini taşıyan Gümüş, hem dizi olarak hem de format olarak Uzak Doğudan Avrupa’ya, Güney Amerika’da orta Asya’ya kadar 100’den fazla ülkeye satıldı. Son olarak başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden’in oynadığı diziyi Abd'ye ait Passiones kanalı satın aldı. Hafta içi her gün yayınlanmaya başlayan dizi yoğun ilgi gördü.


 

Türk Dizilerine İlgi Yoğun

Passiones kanalının bağlı olduğu şirket olan Hemisphere Media Group’un Genel Müdürü Francisco Gimenez, Türk dizilerine yoğun bir ilgi olduğunun ve onların da bu trend yönünde hareket edeceklerinin sinyalini verdi.

ABD’DE özellikle İspanyol dilinin sıklıkla konuşulduğu bölgelerde Türk dizilerinin yoğun rağbet gördüğü biliniyor. Bu bölgelerde daha önce Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Kayıp, Fatmagül’ün Suçu Ne?, Aşk-ı Memnu ve Merhamet yayınlanmıştı. Şimdi bunlara Gümüş de eklenmiş oldu. Doğan Grubu ürettiği dizileri yurtdışına satarak daha önce kültür ihracatı alanında Türkiye İhracatçılar Birliği tarafından birincilikle ödüllendirilmişti. Dizileri satmaya devam ederek bu alandaki önderliğini hala daha koruyor.

Son Güncelleme: 16.03.2017 14:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol